wowbiz informeaza: Ilinca Vandici (26 de ani) a fost devastata la moartea tatalui sau, decedat in 2008 din cauza unui cancer. Ea a publicat atunci un mesaj rascolitor: "Te-am iubit prea mult si te-am pierdut. Azi nu mai esti unde erai, dar vei fi intotdeauna si pretutindeni".
Tatal Ilincai, Ioan Vespasian Vandici, a murit in februarie 2008, la doar 56 de ani, fiind rapus de cancer. Ilinca avea atunci 21 de ani si a fost o lovitura teribila pentru tanara bihoreanca, care a scris un mesaj de adio intr-un ziar local: "Te-ai dus putin cate putin, dar foarte repede, sub privirile noastre neputincioase, plecand prea devreme dintre noi. Te-am iubit prea mult si te-am pierdut. Azi nu mai esti unde erai, dar vei fi intotdeauna si pretutindeni acolo unde vom fi si noi, dragul nostru tata, Ioan-Vespasian Vandici".
Ilinca a avut o relatie speciala cu tatal sau, care i-a influentat cariera: "Aveam 17 ani, eram eleva la Liceul Pedagogic din Oradea si nu aveam o parere prea grozava despre mine. Eram foarte timida si mi se parea ca sunt chiar uratica. Tata m-a convins sa particip la concursul de frumusete Miss Bihor, ce urma sa aiba loc cu cateva zile inainte de Craciun. Se pare ca a avut ochi buni pentru ca am castigat", marturisea Ilinca.
Ulterior, Ilinca a castigat mai multe concursuri de frumusete, angajandu-se apoi in televiziune. Vandici a vorbit despre drama prin care a trecut de-abia acum cateva luni: "A fost o situatie tragica. Am reusit sa trec peste, dar patru luni de zile nu am putut sa-mi exteriorizez sentimentele. Nu voi putea spune tot ce am simtit si ce s-a intamplat. Nu cred ca puteam trece peste durerea pierderii tatalui daca nu credeam ca ma sprijina de undeva de sus. Tata era bolnav de cancer. Ne asteptam sa moara, dar medicii ne-au lasat impresia ca se mai poate face ceva. Am avut o relatie foarte speciala cu tatal meu. Tata m-a sprijinit in tot".
Ioan Vespasian Vandici si-a incercat norocul in politica. In 2000 si 2004, tatal Ilincai a participat, din partea Partidului Umanist (viitorul Partid Conservator), la alegerile pentru Primaria Magesti, judetul Bihor. Acesta a pierdut de fiecare data in turul 2, multumindu-se cu un post de consilier local.