In luna lui Florar va asteptam la o noua editie a Pietei Taranesti si Mester(Esti)! din 16 pana in 18 mai, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman Targul va fi deschis vizitatorilor vineri, 16 mai si duminica 18 mai intre orele 10, 00 si 18, 00 iar sambata 17 mai intre orele 10, 00 si 00, 00. Intrarea este libera. Vor fi prezenti mesteri si artizani, creatori si mici producatori.
La terasa puteti degusta bunatati din Armenia: zhazhic (branza de vaci cu verdeata si usturoi), miel cu fasole verde la ceaun, Khorovats (frigaruie din carne de pasare si oaie) - produs emblematic pentru cultura gastronomica specifica, Yershig (carnati picanti)cu salata de fasole cu usturoi si nelipsitul peste din bucataria traditionala - pastrav la gratar asezonat cu mujdei lama. De dulce: baclavale, sarailii, placinte fel de fel, rahat, nugat si halvita, cafea la nisip, miere si dulceturi, kurtos kalacs, turta dulce si prajituri traditionale
Demonstratiile de mestesuguri traditionale vor avea loc sambata, intre orele 18, 00 si 20, 00 in curea interioara astfel:
Tesatoare: razboi de tesut - Cristina Niculescu din jud. Valcea
Olarit: roata olarului - Mischiu Constantin din Horezu
Cioplitoare in lemn: Stan Costica din Babeni, jud. Valcea
Pictura pe sticla - icoane traditionale : Radu Dinca din Bucuresti
Incondeietoare: Filoteea Drajmici din satul Paltinul, comuna Vatra Moldovitei, jud. Suceava
Pot fi vizitate expozitiile muzeului astfel :
Expozitia permanenta va fi deschisa intre orele 18.00 - 20.00
Expozitia Sarkis La celalalt capat al curcubeului va fi deschisa intre orele 18.00 - 00.00.