Maestrul Florin Zamfirescu a fost prezent astazi la Gold FM, in cadrul Matinalului GOLD MORNING cu Radu Buzaianu, Gianina Corondan si Artur Palaghia. Saptamana mare a debutat cu un invitat a carui prezenta a fost plina de invataminte, de amintiri frumoase si lectii de viata.
Batranetea te vindeca de iubire, mi-a spus-o Noica
Marele actor si-a inceput interventia in matinalul ce poate fi ascultat de luni pana vineri pe 96,9 sau live, pe www.radiogoldfm.ro, afirmand ca mintea ii este la fel, pornirile la fel, dar nu il mai tin balamalele.
- M-a luat prin surprindere batranetea. Batranetea este un lucru pe care trebuie sa il traversezi. Mama, care are 91 de ani, imi zice: e urata, ma. Insa, te ajuta sa te desprinzi de cele cunoscute. E minunata batranetea, fiindca te vindeca de iubire - mi-a spus-o Noica, in fata. Si tarziu am inteles asta. Iubirea este buna pana la un punct.
Florin Zamfirescu a continuat depanarea amintirilor legate de Noica, rememorand momentul in care acesta l-a surprins cu o idee. Degeaba va chinuiti sa montati Shakespeare cu decoruri, cu cheltuieli mari. Eu as vrea sa vad o serie de Shakespeare prin lectura. Iar eu i-am zis ca publicului nu ii ajunge, el trebuie sa vada. Nu, nu! Mi-a replicat el: trebuie citit cu voce tare. Cam ca la radio. Tot legat de Noica, trebuie sa va spun. El statea la Paltinis, avea o camera cu o scara pictata cu imagini de la Altamira. Iar camera o platea cu chirie. Pentru ca avea casa in Bucuresti, dar alesese sa stea acolo, l-am intrebat de ce. El mi-a spus: Iubesc prea mult oamenii ca sa raman prea mult intre ei, pentru ca ajung sa ii urasc. Iar faptul ca trebuie sa platesc aici, lunar, ma obliga la o activitate ca sa imi castig existenta. Deci ma tine activ.

Plesu e Plesu pentru ca a picat la actorie

Florin Zamfirescu si-a amintit de episodul admiterii la Teatru si de faptul ca Andrei Plesu a sustinut examenul odata cu el.
Daca Plesu intra la actorie, era un actor necunoscut la Petrosani. Norocul lui este ca a picat si a ajuns Plesu. A mai rememorat un episod legat de admiterea la teatru: Gianina Corondan a dat a teatru tocmai cand eu luam clasa. Si eu am ales intre ea si altcineva. Ea era deja vedeta si ma gandeam ca nu are timp de scoala, iar fata cealalta trebuie sa primeasca o sansa. Deci, nu am eliminat-o ca nu ar fi fost buna.