Joi, 12 februarie 2015, in cadrul Muzeului Municipal Calarasi a avut loc vernisajul expozitiei de sculptura Dagaro-Restituiri, expozitie gazduita in perioada februarie-martie. Dagaro este numele de artist al autorului lucrarilor - David Buzgar, un roman nascut la Sibiu, educat la Timisoara, emigrat in lumea larga si stabilit in Baleare. Lucrarile prezente la Calarasi prin bunavointa autorului si a organizatorului pentru Romania - Directia Judeteana pentru Cultura Prahova, au mai fost expuse incepand cu anul 2013 la Castelul Pelisor si la Muzeul Satului din Bucuresti. Expozitia contine un numar de 66 de lucrari din care 65 realizate din metal si piatra si una din lemn
Prezenti la vernisaj au fost coordonatorul Muzeului Municipal, Florin Radulescu, directorul Directiei Judetene pentru Cultura Prahova, Constantin Stere, primarul de Calarasi, Daniel Stefan Dragulin, deputatul Aurel Niculae, viceprimarii Marius Dulce si Virgil Dumbrava, consilierul local Dan Cristodor, directorul Directiei Judetene pentru Cultura Calarasi, Sorin Danciu, vicepresedintele Consiliului Judetean Marian Dinulescu si directorul Muzeului Dunarii de Jos, Marian Neagu.
- Ma bucur extrem de mult ca suntem al treilea oras care gazduieste aceasta expozitie de sculptura in Romania. Operele sunt de o valoare considerabila si multumim organizatorului pentru ca a ales Muzeul Municipal Calarasi. Invit toti iubitorii de arta din Calarasi sa viziteze aceasta expozitie, a declarat primarul Calarasiului, Daniel Stefan Dragulin, cu ocazia vernisajului.