moshemordechai.ro: Cand te duci dracu, te ia dracu! (Autor: Daniel-Octavian Bejan)
Dupa articolul de ieri, in care le-am rezolvat un sejur pe cinste acelor politicieni care isi trimit gura in avangarda mintii, am primit reprosul (justificat) ca am folosit un limbaj extrem de abraziv. Nu am sa explic de ce am ingrosat limbajul, intr-un articol in care exact despre limbaj era vorba. Am zis ce am avut de zis, asa cum am crezut potrivit. Cand o sa cred ca un text trebuie impodobit cu ghiocei, lacramioare si snurulete roz, am s-o fac. Daca nu ma impusc inainte de a face asa ceva.
La ora la care am deschis, azi, televizorul, o stire se prelingea deja pe ecran. Madam Udrea are un concert live, la DNA. Am mai spus-o si cu alte ocazii, dar n-am nicio problema sa ma repet: Udrea este poarta fortaretei. Daca nu e limpede la ce ma refer, atunci o spun in clar: Basescu e fortareata. Cade poarta se duce naibii fortareata. In cazul de fata, cred ca nu gresesc, nici nu e nevoie de un berbec zdravan, nici de prea multi fortosi, ca sa se deschida poarta cu pricina. E suficient ca cineva sa apese pe clanta (asa se potrivesc ele, vorbele).
Ca orice prost veritabil, madam Udrea se crede teribil de desteapta. Si smechera. Iar cei din specia asta nu-si pot reprima nevoia de a trancani. Iar cand te trezesti trancanind multe potarnichi tasnesc din borta. Mai e ceva. Cred ca putem cadea cu totii de acord ca orice comparatie intre Udrea si Ana lui Manole e la fel de potrivita ca o comparatie intre telescopul Hubble si carnatii de Plescoi. Asa ca e de asteptat sa avem parte de momente lirice in cheia Tudor Postelnicu, am fost un dobitoc, tiranul era un abuziv sau dictatorul ne-a nenorocit. Asta cu marunta conditie ca festivalul de la DNA sa fie o reala surubarie penala si nu doar oleaca de fumaraie pentru televizor si spalare de morti la dos.
Intre strutii/rochiile lui nea utilaj agricol ala si ghiulurile plescoaicei, ne mai trecem si noi vremea. Mai asteptam ziua de leafa/pensie, mai un haha la bancuri tampite, mai un arestat, mai un purcoi de bani, mai scuipam printre dinti un da' de un' 'zda ma-sii avea Sandu milioanele alea, si e bine, ca e capitalism, democratia se consolideaza, ca se intareste jegul si devine tencuiala. Da' marea problema a Romaniei e ca are Mordechai un limbaj cah!
Daca forfoteala de la DNA e treaba serioasa si nu sunt doar bulbuci de la spalarea de hoituri, atunci o sa avem, inevitabil, parte si de momente de aur cu rapsodul Traian de la Murfatlar. Dar nu prea tare, doar atat cat sa se simta gloata satisfacuta ca e facut de rahat tiranul. Pentru ca dupa aia urmeaza faza instantei, cu judecatori bolnaviori, indisponibil sau pensionati anticipat si nu-mi imaginez ca popolarii oropeni o sa-l lase pe abuziv sa guste din chiftelutele lui Sisica Pardau, bucatarul de la Jilava. Nu l-au lasat ei la suspendatie, cum sa-l lase acu'? Mai ales ca si asta poate descoperi binefacerile spovedaniei si atunci sa te tii belele.
Oricum, pentru Basescu si sleahta se anunta vremuri de elegie si ode sorinamateiste cu DNA la refren. Cum bine zice nea Stere: Aia e! Cand te duci dracu', te ia dracu'!