Joi, 5 februarie, ora 20:00, Diana Matei impreuna cu invitatii sai: Proconsul, Hara si Mihai Margineanu, vor sustine concertul "Artisti mari pentru suflete mari". Spectacolul a fost creat special pentru sprijinirea Asociatiei Umanitare Marta Maria, organizatie care se adreseaza copiilor cu nevoi speciale, cu accent pe cei care sufera de paralizie cerebrala.

"Desenele minunate ale Martei m-au impresionat"

Diana Matei este cea care a pus bazele acestui spectacol, dorind sa ajute copiii din organizatie: "Am aflat povestea Martei prin intermediul unei prietene care mi-a aratat tricourile realizate de mama micutei, Adela Antoniu. Acestea au imprimate desenele minunate ale fetitei, pe care mama sa le-a interpretat in maniera proprie. Am aflat mai apoi ca acest copil sufera de paralizie celebrala si ca asociatia care ii poarta numele ajuta mai multi copii cu nevoi speciale".
Impresionata de povestea Martei, Diana Matei a dorit sa stie care sunt necesitatile acestor copii cu nevoi speciale si cum ar putea sa ii ajute. Iata ce ne-a declarat: "Cei mici trebuie sa primeasca adesea ajutor specializat, din afara tarii pentru realizarea terapiilor de care au nevoie in astfel de situatii. Aceste proceduri sunt extrem de costisitoare, aducand uneori cheltuieli lunare de mii de euro. Astfel, am decis ca, alaturi de artisti dragi mie, sa oferim un spectacol in cadrul caruia oamenii sa poata ajuta Asociatia Umanitara Marta Maria. Pe scena vor urca alaturi de mine Proconsul, Mihai Marginenu si trupa Hara, iar prezentatorul evenimentului va fi Alexandru Constantin. Multumesc reprezentantilor Berariei H, care ne-au sprijinit in demararea acestui concert, ce va avea loc in data de 5 februarie, ora 20:00 ".

"Toti copiii sunt copii"

Adela Antoniu, mama fetitei, a fost profund miscata de initiativa artistei si de multitudinea de oameni care s-au alaturat acestui proiect: "Ii multumesc Dianei Matei pentru acest spectacol extraordinar si sunt bucuroasa ca ea a inteles mesajul nostru. Cel mai adesea copiii cu dizabilitati sunt priviti in societatea romaneasca doar ca "boli" sau diagnostice. Acesta este unul din lucrurile pe care Asociatia Umanitara Marta Maria incearca sa il schimbe. Toti copiii sunt copii!- este mesajul pe care dorim sa il transmitem. Sustinem integrarea acestora in societate si vrem sa subliniem faptul ca, dincolo de dizabilitati, acesti copii au si abilitati. Putem sa-i tratam ca ceea ce sunt: niste fiinte cu vise, dorinte, sperante, preferinte".
Pentru a-i ajuta pe cei mici, asociatia aduce periodic in Romania terapeuti specializati in metode de recuperare a copiilor cu nevoi speciale. Aceste proceduri nu au fost inca dezvoltate in tara noastra. In plus, organizatia acorda suport moral si material copiilor si parintilor. Prin participarea la spectacolul "Artisti mari pentru suflete mari" fiecare dintre dumneavoastra poate sustine aceste familii in care exista copii cu nevoi speciale.
Taxa de participare la spectacol este de 30 de ron, bani ce vor merge integral catre Asociatia Umanitara Marta Maria.