Filmul ei de debut, "D’ORA" a fost primit cu bratele deschise si cu aplauze la "BAFTA"!
Saptamana trecuta, mai precis joi, 18 iulie, actrita si regizoarea Delia Antal a fost coplesita de emotii! Motivul a fost unul intemeiat caci visul ei a devenit realitate! A pasit cu dreptul in lumea cinematografica si si-a prezentat filmul de debut, "D’ORA", la Academia britanica de arta a filmului si televiziunii, care gazduieste Premiile BAFTA! Filmul are o poveste reala, este o drama cu multe scene comice, dar cu un sfarsit trist. Acesta a fost aplaudat la scena deschisa la "BAFTA" si primit foarte bine de catre profesionisti din domeniu!
"BAFTA este o institutie de prestigiu si intotdeauna am stiu ca imi voi prezenta filmul acolo. Pentru mine a fost un vis devenit realitate! A fost un private screening doar pentru distribuitori, agenti de film, oameni din industria filmului si bineinteles distributia, actorii care au jucat in "D’ORA" si care sunt la Londra. Emotiile au fost cu atat mai mari cu cat mama mea a fost acolo, langa mine, si m-a sustinut. Mi s-au pus multe intrebari legate de familie, pentru ca atat mama, cat si tatal meu, Dorel, care din pacate nu mai este printre noi, dar si nepoata mea Ioana Antal, joaca in film. Filmul "D’ORA" este dedicat tatalui meu, Dorel Antal!", a povestit emotionata actrita. "In film joaca atat actori profesionisti cat si oameni normali, sunt mandra de distributia productiei. La sfarsit, cei prezenti in public mi-au adresat mai multe intrebari, am fost emotionata, dar totul a decurs foarte bine", a mai completat Delia Antal.

Printesa Diana a avut un rol important in debutul actritei in cinematografie

O adora pe Printesa Diana si era la curent cu toate noutatile despre ea. A visat mereu sa o intalneasca, dar din pacate, nu a reusit, pentru ca intre timp Lady Di a murit. Afectata de aceasta tragedie, Delia Antal a gasit totusi inspiratia de a face un film de debut. Pe parcursul filmarilor pentru "D’ORA" a fost urmarita insa de ghinion. Mai intai, catelusa ei, Linda, care i-a tinut companie cat timp a scris scenariul, nu a mai apucat sa filmeze si sa apara in "D’ORA", caci inainte cu o zi de inceperea filmarilor a fost calcata de masina si a murit.
De asemenea, tatal actritei a jucat in filmul sau de debut, chiar inainte de a deceda, fiind rapus de o boala cumplita. Delia Antal stie insa ca tatal sau o vegheaza de Sus si ii da putere si curaj sa mearga mai departe. A incurajat-o si sustinut-o mereu, spunandu-i ca va reusi!
"Filmul meu de debut, "D’ORA", a fost filmat in proportie de 30% in satul bunicii mele, Ciutelec. Persoanele care m-au inspirat sa scriu scenariul pentru acest film au fost bunica mea, Printesa Diana - pentru ca de mica visam sa o intalnesc, si catelusa mea, Linda, care mi-a tinut companie pe tot parcursul scrierii scenariului, dar pe care din nefericire a calcat-o masina cu doar o zi inainte de a incepe filmarile. Am fost distrusa atunci, am amanat filmarile si a trebuit sa refac scenariul pentru ca trebuia sa apara si ea in film. Povestile frumoase si fericite nu ma inspira, mi se par fantezie, ma inspira viata reala cu suferinta, probleme si reusite reale, imi place drama cu sfarsit pozitiv. Tatal meu a vazut filmul chiar inainte sa moara, in noiembrie, si a fost foarte mandru, a avut mereu incredere in mine si mi-a spus ca o sa ajung departe si tot ce imi doresc se va intampla!", povesteste, cu lacrimi in ochi, Delia Antal.
In aceasta toamna isi lanseaza filmul in cinematografe, atat in Bucuresti, cat si la Londra si Los Angeles.
Pentru ca "DORA" prezinta o poveste interesanta, Delia Antal a ecranizat-o si a facut un film dupa cartea cu acelasi nume. A muncit la el trei ani de zile pentru a-l finaliza si acum este mandra de rezultat!
Delia Antal se pregateste intens de lansarea filmului sau de debut, "D’ORA", in cinematografe. Aceasta va avea loc in toamna - atat la Bucuresti, cat si la Londra, dar si in alte orase mari. Pana atunci insa, "D’ORA" a mai avut cateva proiectii private ale filmului sau, la Londra si la Cannes. "Premiera filmului, care va avea loc in aceasta toamna! Lansarea oficiala va fi in toamna la Londra, in Leicester Square, apoi in Romania, apoi la Los Angeles, dupa care unde vrea Dumnezeu. Ideal ar fi sa calatoresc in toata lumea si sa-mi prezint filmul peste tot deoarece cei din domeniu m-au incurajat si au laudat filmul!", a mai adaugat actrita.
"Filmul "DORA" este o lectie de emigrare. Ca producator al filmului imi doresc foarte mult ca "DORA" sa fie distribuit atat in cinema in Romania cat in toata tarile interesate de acest subiect de emigrare, sa fie cumparat de canalele de televiziune, iar apoi distribuit pe DVD", a mai spus actrita si regizoarea Delia Antal. Bugetul filmului "DORA" a fost de 250.000 euro.