Luni, 16 iunie, la ora 11:00, va avea loc conferinta de presa ce va deschide cea de a doua editie a Festivalului International de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova. Intalnirea cu jurnalistii va avea loc in Sala Grigorescu a Grand Hotel Continental din Bucuresti (Calea Victoriei, 56). Festivalul este organizat de Radio Romania, sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesei Mostenitoare Margareta a Romaniei.
In urma preselectiilor, in concurs au intrat 44 de productii, spectacole radiofonice inovatoare din 21 de tari din intreaga lume.
Intre 16 si 22 iunie vor avea loc auditiile si dezbaterile cu juriul si creatorii programelor inscrise in festival. Juriul este format din personalitati si profesionisti de renume: scriitorul si regizorul italian Idalberto Fei, Presedintele Juriului, Alison Hindell, redactor-sef al Departamentului Teatru al BBC si Marina Bagdasaryan, producator Radio Cultura din Rusia.
Romania va fi reprezentata in juriu de criticul de teatru Cristina Modreanu si de Domnica Tundrea, redactor si producator, Redactia Teatru a Radiodifuziunii Romane.La conferinta de presa vor participa reprezentanti ai Casei Regale a Romaniei, Presedintele Director General al Radio Romania, Ovidiu Miculescu, membrii juriului, participantii la festival.
La intalnirea cu jurnalistii vor fi prezentate si Premiile Teatrului National Radiofonic pentru stagiunea 2013, distinctii care vor fi acordate pentru prima data de catre Radiodifuziunea Romana chiar in cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului Grand Prix Nova.Gala de premiere a festivalului va avea loc la Palatul Elisabeta sambata, 21 iunie, la ora 17:00.