DeCeNews: CTP: Nicolaescu, un executant al propagandei lui Ceausescu

Cristian Tudor Popescu nu a fost miscat de opera lui Sergiu Nicolaescu. El a scris intr-un editorial, publicat pe site-ul Gandul.info, ca regizorul "a fost, cu siguranta, cel mai bun manipulator al maselor de figuranti neplatiti in cinematografia romana sub comunism".
"Moartea domnului Nicolaescu ma emotioneaza tot atat cat moartea comisarului Miclovan sau Moldovan, zambind relaxat cu borsul la gura "Un fleac, m-au ciuruit..." sau receptionand ploaia de gloante ca pe un vibromasaj sub dus", a inceput CTP pledoaria.
El i-a atribuit actorului "calitatea domniei-sale de executant al programului de propaganda national-comunista comandat de Ceausescu". CTP marturiseste ca "niciodata, niciunde, nicio imagine din filmele domnului Nicolaescu nu mi-a starnit vreo emotie". Mai mult, spune ca ultimul film in regia lui Sergiu Nicolaescu, pe care l-a vazut, a fost "Poker", dupa care "am simtit nevoia sa ma spal cu spirt la ochi", a scris CTP.
CT Popescu este de parere ca "umorul si sensibilitatea domnului Nicolaescu sunt perfecte pentru a-l face sa rada sau sa verse o lacrima pe domnul Becali", despre care spune sarcastic ca "este cel mai bun roman fara niciun fel de discutie".
Cu acelasi sarcasm caracteristic intregului editorial CTP concluzioneaza "Nu pot sa nu ma intreb cum ar fi aratat urmatoarele bijuterii cinematografice ale maestrului daca traia 100 de ani. Pentru pacatul acestui gand sper ca voi fi sanctionat de romanii crestini adevarati, in vreme ce pe domnul Nicolaescu urmeaza sa-l ierte Dumnezeu."