Impresionat de comedia Funeralii fericite, celebrul compozitor francez Vladimir Cosma a acceptat sa semneze pentru prima data coloana sonora a unui film romanesc, dupa ce a cucerit milioane de spectatori in Franta cu muzica pentru productii cinematografice reputate, printre care se numara si capodopera lui Ettore Scola, Balul.
Din 7 iunie, muzica talentatului Vladimir Cosma va rasuna pe marile ecrane din Romania, odata cu premiera filmului Funeralii fericite, care marcheaza o noua colaborare intre Horatiu Malaele si Adrian Lustig, dupa succesul inregistrat in 2008 cu lungmetrajul Nunta Muta.
Alaturi de Horatiu Malaele, din distributia comediei Funeralii fericite fac parte: Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazar, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc si Antoaneta Zaharia.
In Funeralii fericite, Horatiu Malaele este Lionel, un roman reintors din Franta unde a lucrat in constructii, care lupta impotriva destinului si a propriului viitor. Cand o razie duminicala ii pune pe fuga din carciuma "La imigrantul fericit", Lionel si cei doi prieteni ai lui descopera ca viata le-a rezervat o ultima surpriza. Acestia ajung langa un teren viran unde s-a instalat o tabara de tigani.
Ca sa se distreze, cei trei platesc o tiganca sa le ghiceasca viitorul. Distractia incepe atunci cand femeia le prezice data exacta a mortii si modul in care vor muri.
De-a lungul carierei sale, Vladimir Cosma a primit doua premii Cezar pentru "Cea mai buna muzica de film" pentru contributia sa in cadrul productiilor cinematografice: "Diva" (1982) si "Le Bal" (1984), precum si doua premii 7 d‘Or pentru "Cea mai buna muzica TV" in 1986 si 1991.
Publicul din Romania va avea ocazia sa asculte prima coloana sonora realizata de celebrul Vladimir Cosma pentru un film din Romania, Funeralii fericite, o comedie care va avea premiera in cinematografele din tara pe 7 iunie, fiind distribuita de MediaPro Distribution.