Trupa Celelalte Cuvinte a pregatit un repertoriu deosebit pentru concertul acustic "Trup si Suflet", ce va avea loc in data de 28 februarie, la Casa Studentilor din Timisoara.
Piese ca "Scrisori iubite", "Cina dragonului", "Intre vise", "Stem", "Stele", "Cel din rasarit", "Despartire", "Comoara", "Daca vrei" sau "Iarba prin par" vor fi rastalmacite de cei patru muzicieni legendari in varianta acustica, fiind cantate asa cum n-au mai fost auzite niciodata de catre publicul timisoarean.
Intreaga trupa este nerabdatoare si emotionata de revederea cu fanii din Timisoara, cu atat mai mult cu cat primul concert Celelalte Cuvinte sustinut in urma cu peste 32 de ani la Casa de Cultura a Studentilor este considerat actul oficial de nastere al trupei.
"Fiecare concert din Timisoara este special pentru noi. Caldura cu care suntem primiti de catre fani este de multe ori coplesitoare. Asteptam cu nerabdare sa prezentam conceptul de rock acustic Trup si Suflet pe scena de la Casa Studentilor si speram ca va fi apreciat de catre fani", declara Calin Pop (voce, chitara).
Tiberiu Pop (claviaturi) are o amintire cu totul speciala, legata de Timisoara si de Casa Studentilor. Aici a avut loc inca o intamplare care si-a lasat amprenta asupra carierei sale si a Celelalte Cuvinte, pentru totdeauna:
"In data de 13 Decembrie 1986, trupa aniversa 5 ani de la infiintare, prin doua concerte sustinute la Timisoara, in Casa de Cultura a Studentilor. Spectacolul incepea cu Fara Cuvinte, piesa la care Marcel avea o partitura de pian. In cea de-a doua zi, Marcel era in sala, la mixer, facand niste reglaje. Mi-a spus sa cant ceva la pian, sa vada cum suna pe sala. Am cantat inceputul de la Fara Cuvinte, asa cum l-am simtit eu. Dupa reglaje, Tinu i-a intrebat pe baieti daca sunt de acord sa deschid eu cea de-a doua seara cu partitura de pian. Marcel a raspuns in stilul caracteristic: Daaa, numa‘ sa fie in gama...
Acea partitura a deschis a doua seara aniversara si avea sa deschida noul album al trupei. Devenisem membru Celelalte Cuvinte!"
Tot in orasul de pe Bega, in 1984, Celelalte Cuvinte participau la un festival, ce se tinea in Parcul Rozelor.
"Programul a fost decalat si am apucat sa cantam doar cateva piese, restrictiile de ora impuse de Militie, la vremea aceea, fiind drastice. Publicul ne chema inapoi, la bis, dar noi nu mai aveam voie sa urcam pe scena. Insusi primarul de atunci, secondat de fortele de ordine, ne interzicea acest lucru. Drept urmare, publicul, in cel mai spontan mod posibil, a inceput sa cante Desteapta-te romane, un lucru interzis la vremea aceea. Practic, spectatorii au infruntat sistemul, ca sa sustina trupa Celelalte Cuvinte. Am fost toti foarte miscati" - isi aminteste Calin Pop.
Calin Pop (chitara, voce principala), Marcel Breazu (chitara bas, voce), Leontin Iovan (tobe), Tiberiu Pop (claviaturi, voce) si Ovidiu Rosu (inginer de sunet) invita fanii si iubitorii muzicii rock din Timisoara la un concert unic: Celelalte Cuvinte - "Trup si Suflet" - un spectacol dedicat maretiei muzicii.
Biletele s-au pus in vanzare online pe www.eventim.ro si www.iabilet.ro. Acestea pot fi cumparate si de la casieria Teatrului National din Timisoara, din orice librarie Carturesti sau Humanitas si din magazinele Domo, Orange si Vodafone.
Biletele se vor putea cumpara si in ziua spectacolului, de la Casa Studentilor. Pretul unui bilet este de 40 de lei.
Partener: Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara
FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/events/493924947384821/
www.facebook.com/celelaltecuvinte