La magazinul de pe Strada Academiei, il puteti gasi pe ceasornicarul Catalin Vardianu care repara si pendule vechi.
"Multi apeleaza la mine pentru a le repara pendule vechi: de exemplu, Ankar (elvetian), Junghanss (nemtesc) si Gustav Becker (nemtesc). Avem aici, la vanzare, si pendule Condor ce costa intre 650 - 700 RON. Acum, am la reparat pendule foarte vechi: Junghanss si Ankar, dar si ceasuri de mana precum: Baume Mercier, Montblanc, Auriol (japonez), Raketa, Slava, Sevani", ne-a spus Catalin Vardianu. La el a venit recent si unul dintre nepotii sai, cu un ceas de mana de la firma Auriol (ca sa-i schimbe geamul), dar si cu o pendula veche ruseasca.
"Am o colectie de 50 de ceasuri de masa rusesti! Uneori, mai folosesc piese de la ele pentru a repara alte ceasuri. Intr-o luna, ajung sa repar cam 100 de ceasuri", a adaugat Catalin Vardianu.
Rica Raducanu a apelat la Catalin Vardianu pentru a-i repara ceasuri de mana si un ceas de perete Seiko, dar si alte marci japoneze.
"Din pacate, tinerii din ziua de azi nu mai au drag de meserie, asa ca meseria de ceasornicar va fi, din pacate, pe cale de disparitie", ne-a mai spus Catalin Vardianu.