In Capitala, pe Strada Academiei, exista o ceasornicarie la parterul unui imobil. Aici l-am intalnit pe Catalin Ion Vardianu, care de 23 de ani este ceasornicar.
"De cinci ani lucrez la S.C. Androx - Art S.R.L. Inainte am lucrat pe Strada Regina Elisabeta. Pe vremuri, am lucrat la o ceasornicarie de pe Calea Victoriei, langa Politia Capitalei. De multe ori, in cariera mea am reparat ceasuri pentru vedete! Printre vedetele carora le-am reparat ceasurile se numara si: creatorul de moda Catalin Botezatu, Amalia Enache, actorii George Motoi, Mircea Albulescu, Catalina Mustata, Florin Zamfirescu, Sebastian Papaiani, dar si Rica Raducanu, soprana Felicia Filip, Cristian Brancu si Cove", ne-a spus Catalin.
Catalin Botezatu a venit deseori la Catalin ca sa-i repare ceasuri cu baterii elvetiene, in timp ce Mircea Albulescu a venit cu ceasul japonez al sotiei sale.

"O meserie care se invata"

"Meseria asta se invata, nu se fura! Am dat la UCECOM si de acolo m-au predat la Cooperativa Arta si Precizie in 1988. De aici am fost trimis la Arad, la UCECOM. Cele mai valoroase ceasuri pe care le-am reparat sunt de la firmele: Rolex, Patek Philippe, Omega, Zenit, Longine. Repararea unui ceas scump poate sa varieze intre 100 - 200 RON. Uneori, oamenii vin si cu ceasuri scumpe la reparat: o pendula Ancre sau Johann ", mai spune Catalin.
Tot in ceasornicaria de pe Strada Academiei poti gasi si pendule superbe la vanzare, ce costa 700 RON.