Lansarea cartii Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche de Aurel Storin (Editura ALL) a avut loc si marti, 26 mai, ora 14.00, la Libraria St.O. Iosif din Brasov. Evenimentul a avutloc in prezenta celor doi mari actori si a fost urmat de o sesiune de autografe.
Cea de-a IV-a editie a Salonului International de Carte Bookfest 2015 a gazduit o lansare - eveniment, prilejuita de aparitia cartii Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche de Aurel Storin (Editura ALL), binecunoscut prozator, textier si fost secretar literar-artistic al Teatrului de Revista Constantin Tanase.
Au fost prezenti alaturi de Stela Popescu si Alexandru Arsinel, artistii Teatrului de Revista Constantin Tanase, in frunte cu Directorul Artistic, binecunoscutul actor Vasile Muraru, personalitati cultural-artistice, din showbiz, admiratori, fani, oameni care si-au dorit o carte-document pe care trebuie sa o aveti, sa o cititi si sa o pastrati la loc de cinste si cu sfintenie in biblioteca!
Aceasta este o carte despre doi mari actori romani care au jucat separat si impreuna si care, tot separat si impreuna, au dobandit o glorie fara egal. Incepand cu teatrul si cu filmul, cu televiziunea si cu radio-ul, continuand cu gloria nationala, internationala, dar si cea bucuresteana a trecerii pe scena gradinii Boema”, pe scena salii din Calea Victoriei nr. 174, temporar pe scena Salii Rapsodia de pe Lipscani nr. 53 sau cu aceea a ramanerii pe scenele salii Savoy (Calea Victoriei nr. 33) si pe cea a Teatrului de Vara Herastrau ale Teatrului de Revista Constantin Tanase. Sigur ca nu aceste scene celebre le-au creat pe cele doua vedete. Ele sunt si ar fi fost oricum!
Aurel Storin a scris aceasta carte despre cuplul de aur al teatrului romanesc de Revista, un alt reper cultural de succes al editurii ALL. Un proiect care urmeaza firesc excelentelor carti dedicate actorului Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista Constantin Tanase: autobiografia De la Dolhasca pe Calea Victoriei si cartea Si a fost mana lui Dumnezeu, dedicata de marele actor slujitorilor, demnilor reprezentanti ai Scolii Romanesti de Medicina.
'Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche' este o carte despre cuplul de actori care aniverseaza 37 de ani de cariera. Impreuna! Pentru ca…separat, au depasit 55 de ani de cariera stralucita si stralucitoare.
Este o carte document despre cuplul STELA POPESCU - ALEXANDRU ARSINEL care debuta oficial in 1978 si, la succesul caruia au contribuit in timp, asa cum scria Aurel Storin si ”scriitorul si textierul Mihai Maximilian, compozitorul Vasile Veselovski, regizorul Bitu Falticineanu, publicul spectator si, nu in ultimul rand Gradina Boema aflata in inima Bucurestilor si care, timp de un deceniu, pana in 1989 a fost o veritabila baricada artistica de lupta in peisajul anti-putere al acelor vremuri”.
STELA POPESCU si ALEXANDRU ARSINEL sunt demni reprezentanti ai REVISTEI romanesti, un gen unic in lume, ai Teatrului de revista care se apropie cu pasi repezi de aniversarea a 150 de ani, dar, mai presus de toate sunt CEI MAI IUBITI ROMANI SI CEI MAI DE INCREDERE ROMANI, titluri de onoare care le-au fost date, de fapt daruite neconditionat, i repetate randuri marele public de aici si de pretutindeni. Si, nu credem ca poate ii poate caracteriza mai bine pe cei doi mari actori decat doua dintre titlurile capitolelor dedicate lor: ”Stela-i Stela” si ”Nat King Arsinel”…