MEDIAFAX : Radu Mazare a fost Suleyman Magnificul la ultima editie a carnavalului de la Mamaia
Primarul Constantei, Radu Mazare, s-a costumat in Suleyman Magnificul, sambata seara, la ultima editie din acest sezon estival a carnavalului din Mamaia, iar fiul sau, Raducu, a facut parte din randul spahiilor si ienicerilor.
Carnavalul a inceput sambata seara, in jurul orei 20.00, cu plecarea celor 11 care alegorice ale cluburilor din Mamaia, din zona Telegondolei catre Piateta Cazino.
In primul car alegoric s-a aflat Radu Mazare, costumat in Suleyman Magnificul, el fiind inconjurat de mai multe cadane. In fata carului alegoric pe care se afla primarul au mers ieniceri si spahii, iar printre cei costumati in soldati s-a aflat si fiul lui Mazare, Raducu.
Alaiul nu a trecut neobservat prin statiune, turistii si constantenii care se aflau atunci pe faleza oprindu-se pentru cateva minute pentru a admira carele alegorice, dar si pentru a face fotografii.
Spectacolul a inceput in Piateta Cazino, unde au urcat pe scena cei care au facut parte din suita lui Suleyman, inclusiv soldatii sai, dupa care sultanul a ales-o pe sultana Hurrem din haremul sau.
In discursul sau in fata celor adunati in piateta, Mazare a spus ca acest carnaval poate fi un exemplu pentru ceea ce se poate realiza in tara si le-a multumit celor implicati in realizarea acestuia.
"Mamaia, carnavalul nu sunt ale mele, nici ale urmasilor mei, nici ale constantenilor, statiunea Mamaia este a romanilor si trebuie sa fim mandri ca am realizat impreuna un lucru care sa functioneze si sa fie un exemplu pentru ce se poate realiza in aceasta tara. Vreau sa le multumesc tuturor celor care au fost alaturi si care au pus umarul, vreau sa le multumesc ziarisitlor, vreau sa le multumesc patronilor de cluburi, de hoteluri, de restaurante, vreau sa le multumesc dansatorilor, femeilor de serviciu, chelnerilor, vreau sa le multumesc tuturor celor care au ales sa lucreze in Mamaia si, bineinteles, turistilor care au venit in Mamaia sa se bucure de o statiune romaneasca, de o mare frumoasa, de cluburi, de distractie si de carnaval. Sa continue carnavalul", a spus Mazare.
Carnavalul a continuat, reprezentantii fiecarui club oferind un spectacol celor prezenti in Piateta Cazino, fie ca a fost vorba despre dans, jonglerii sau minirecitalul unor vedete precum Antonia, invitata de unul din cluburi sa participe la acest show. De asemenea, Radu Mazare a premiat cateva cluburi pentru cel mai frumos car alegoric, dar si pentru cel mai bun spectacol.
La final, primarul s-a declarat multumit de show, dar si de numarul mare de spectatori.
"Senzational a fost. Ma gandeam ca nici la meciurile de fotbal nu se aduna atata lume. A iesit pe sufletul meu si pe sufletul lor. Imi creste sufletul cand vad atata lume", a spus primarul la finalul ultimei editii a carnavalului din acest sezon estival.
Radu Mazare a mai fost costumat in aceasta vara in Ludovic al XIV-lea si in Nabucodonosor, la precedentele aparitii la carnaval, dar a participat si la doua prezentari de moda unde a fost explorator si rege african.
Anul trecut, Radu Mazare a defilat pe care alegorice timp de patru saptamani consecutive, avand costumatii diferite: spartan, sultan, samurai si maharajah. El a fost prezent si la doua prezentari de moda tot in Mamaia, intr-una purtand costumatia unui aviator american din primul razboi mondial, iar in cea de-a doua, pe cea a unui tar. De asemenea, el a fost costumat si in rege britanic la ultima reprezentatie a carelor alegorice din Mamaia de anul trecut