Aseara a avut loc in Bucuresti, pe Strada Mendeleev nr. 22, inaugurarea cafenelei Camera din fata. Un loc inmiresmat de cele mai apetisante arome de ceai si cafea, Camera din fata este un spatiu intim si linistit, plin de povesti.
De la peretele cu poze vechi scoase din albumul de familie al solistului Voltaj, pana la istoriile din meniu, cei care trec pragul cafenelei vor afla povesti pline de farmecul epocilor trecute si vor gusta ceaiuri si cafele din cele mai indepartate colturi ale lumii.
Asociatii cafenelei Camera din Fata sunt: Calin Goia si Gabi Constantin de la Voltaj, Paul Licsor si Radu Chijer.
Pe un perete, gasesti fotografii alb-negru cu bunicii fiecaruia dintre ei: Ana Condor, bunica lui Calin Goia, cu Traian Alexandrescu, bunicul Andreei, sotia lui Calin, dar si cu bunicii lui Paul. "Peretele acesta a fost decorat de sotia mea; Andreea, care e fotograf. Am adunat in Camera din Fata obiecte vechi care au fost modernizate: de exemplu, un banc de tamplarie care este pe post de masa pentru soiurile de cafea, ce provine dintr-o curte, precum si masinile de cusut vechi, transformate in mese la care stau clientii. Am pornit de la premisa ca aducem mici imbunatatiri locului care exista inainte. Acum, e un loc in care ne relaxam dupa concertele cu Voltaj", ne-a spus Calin Goia.
Si, pentru ca fiecare cafenea are o deviza, si Camera din Fata isi intampina invitatii in fiecare dimineata cu o expresie. Este vorba despre un citat, in fiecare zi altul: "Excelenta este atunci cand ceri de la tine mai mult decat cer ceilalti!" (Jose Ortega Y Gasset).
De amenajarea Camerei din Fata s-a ocupat un arhitect, George, impreuna cu cei patru asociati.

Cafea adusa din Jamaica si Etiopia

"Ne-au inspirat amintirile pe care le-am avut! Pe Mihail Florescu, cel de la care cumparam cafeaua, l-am cunoscut la un targ de Craciun si m-a fascinat ceea ce face. El este partenerul nostru in acest business! Am zis ca putem sa imbinam ceea ce am discutat cu el si impreuna am reusit sa facem ce e aici", ne-a spus Paul Licsor, care apreciaza obiectele vechi, dar si cafeaua buna.
In Camera din Fata, in afara de baietii de la Voltaj, dar si de ceilalti doi asociati, poti gasi 28 de soiuri de cafea adusa din Etiopia, Kenya, Kilimanjaro, Jamaica, Nicaragua, Guatemala si Costa Rica, dar si Miscela Italiana (amestec de cafea intre cafeaua robusta si cafeaua arabica, un echilibru perfect intre aroma si cofeina).
"Am vrut sa subliniem ideea de intimitate, de a fi in Camera din Fata. Aveam nevoie de espresor super modern, dar Camera din Fata presupune multa caldura, asa ca am adus aici si multe obiecte vechi. Dezordinea aparenta e studiata! M-am ocupat si eu de amenajarea acestui loc, alaturi de ceilalti trei asociati ai mei: Calin, Paul si Radu", ne-a spus Gabi Constantin de la Voltaj.
Ideea cafenelei a pornit tot de la o poveste: "Aveam vreo 4 ani. Ai mei ma lasasera la bunici. M-am trezit si, cu ochii inca lipiti de somn, am iesit din dormitor, am trecut de bucatarie si am ajuns in camera dinspre strada. Bunica mea statea in fotoliu, crosetand ca de obicei. La masa, cu ziarul in fata si o ceasca de cafea langa, bunicul citea cu voce tare. Cand m-a vazut, bunica m-a luat in brate, m-a pupat si m-a intrebat: iti fac un ceai cu paine cu dulceata? Mirosea atat de frumos a cafea, am infulecat repede cea mai buna dulceata din lume si am suflat in ceai sa nu ma ard. Avea gust de tei, menta si putin busuioc. Mi-e tare dor de zilele acelea, de... Camera din fata" , a spus Calin Goia, solistul formatiei Voltaj.
Camera din Fata imi aduce aminte de copilaria mea, de dulciurile facute de bunicile mele. E un loc in care simti ca te intorci in timp si retraiesti cu nostalgie diferite momente ale copilariei si adolescentei.
Camera din Fata ar fi un loc superb de intalnire cu reprezentantii mass-media, pe care cei de la Voltaj il iau in calcul pentru lansarile de album viitoare.