Libertatea: BNR lanseaza o moneda cu tema Vizita Apostolica a Sanctitatii Sale Papa Francisc, in Romania
Banca Nationala a Romaniei lanseaza joi, 30 mai, o moneda cu tema Vizita Apostolica a Sanctitatii Sale Papa Francisc, in Romania.
Preturile de vanzare sunt: 8.660,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare; 10,30 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alama de 50 bani pentru colectionare. Tirajele acestei emisiuni numismatice sunt: 500 de bucati pentru moneda din aur; 10.000 de bucati pentru moneda din alama pentru colectionare; 1.000.000 de bucati pentru moneda din alama pentru circulatie.
Preturile de vanzare sunt: 8.660,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare; 10,30 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alama de 50 bani pentru colectionare. Tirajele acestei emisiuni numismatice sunt:
- 500 de bucati pentru moneda din aur;
- 10.000 de bucati pentru moneda din alama pentru colectionare;
- 1.000.000 de bucati pentru moneda din alama pentru circulatie.
Aversul monedei din aur prezinta imagini ale unor lacasuri de cult si numele localitatilor unde se afla acestea, respectiv Catedrala Sfantul Iosif - BUCURESTI, Sanctuarul marian - SUMULEU CIUC, Catedrala Sfanta Treime - BLAJ, Catedrala Sfanta Fecioara Maria, Regina - IASI, care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscriptiile in arc de cerc ROMANIA si anul de emisiune 2019, stema Romaniei si valoarea nominala 500 LEI.
Reversul comun tuturor monedelor prezinta portretul si blazonul Sanctitatii Sale Papa Francisc si inscriptiile in arc de cerc VIZITA APOSTOLICA A SANCTITATII SALE PAPA FRANCISC IN ROMANIA, perioada vizitei 31 MAI-2 IUNIE, deviza acesteia SA MERGEM IMPREUNA!, potrivit Agerpres.
La 20 de ani de la ultima vizita a unui papa in Romania, vineri, seful de stat al celui mai mic stat suveran din lume isi va incepe vizita apostolica din tara supranumita Gradina Maicii Domnului.
Trei zile va petrece Sanctitatea Sa pe meleagurile mioritice, timp in care se va intalni cu autoritatile statului, reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane, oameni de rand (catolici si nu numai) si va beatifica 7 episcopi greco-catolici ucisi din ura fata de credinta in diferite locuri din Romania intre anii 1950-1970.

(Sursa: liberttea.ro)