AMOSNEWS : Cinema in aer liber - Intre 18 August si 8 Septembrie, Caravana Metropolis se muta in Parcul Titan, pe Insula Artelor!

Dupa succesul inregistrat anul trecut, cu peste 25.000 de spectatori in Parcul Al. I. Cuza, Caravana Metropolis se intoarce in sectorul 3, Parcul Titan, pe Insula Artelor, timp de trei saptamani urmand a oferi publicului o experienta de neuitat, aceea a cinematografului in aer liber.

In perioada 18 August - 8 Septembrie, in fiecare seara de marti pana duminica, incepand cu ora 21:00, Primaria Sectorului 3 in parteneriat cu Asociatia Culturala Metropolis ii invita pe bucuresteni la proiectii de film in aer liber.
Evenimentul debuteaza cu un concert Lavinia Raducanu si Taraful Rromak, in seara zilei de 18 August. O adevarata invingatoare a prejudecatilor rasiale, ea isi da masterul in muzica la Conservatorul din Timisoara si doctoratul in muzica de teatru la Institutul de Teatru Tg. Mures, dirijeaza un taraf integral barbatesc, infiinteaza o scoala de etno-jazz-muzica si balet in Timisoara si reuseste sa fie numita de presa franceza "Vocea de cristal a Europei".
Filmele proiectate in Parcul Titan, pe Insula Artelor sunt atat productii internationale, cat si romanesti, premiate la festivaluri internationale de film si impaca toate gusturile, atat pe ale cinefililor, cat și pe ale amatorilor de distractie și relaxare intr-un spațiu deschis.
Prin evenimentul Cinema in aer liber, Asociatia Culturala Metropolis propune o alternativa la cinematograful clasic, accesibila tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atentiei publicului larg asupra celei de-a saptea arte, savurate de aceasta data intr-un mediu neconventional. Actori indragiti vor putea fi urmariti in productii semnate de mari regizori ai lumii, ca Nicolaj Arcel, Xavier Giannoli, Ken Loach, Pedro Almodovar, Wes Anderson, Francois Ozon sau Thomas Vinterberg.
Caravana Metropolis aduce in Romania un concept popular peste hotare, "Cinema in aer liber", impreuna cu cel mai mare ecran gonflabil din Romania, de 120 m.p., și un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut. Publicul bucurestean se va putea bucura alaturi de prieteni si familie, in racoarea serii, de filme in avanpremiera nationala, filme recunoscute international pentru valoarea lor cinematografica si pentru succesul la public.
Programul primei saptamani, 18 - 25 August:
18 august, ora 21,00: Concert Lavinia Raducanu & Taraful Rromak, prezentare trailere filme si spot Cinema in aer liber
1. O afacere regala (A Royal Affair) - marti, 20 August, ora 21:00 - Nominalizat la Oscar si Globul de Aur, premiat cu Oscarul European si cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevarata a unui om obisnuit care castiga inima reginei si porneste o revolutie.
2. Superstar - miercuri, 21 August, ora 21:00 - Prezentat in avanpremiera in Romania, filmul a facut parte din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția și spune povestea unui barbat obișnuit, care descopera intr-o zi ca a devenit extrem de faimos.
3. Partea ingerilor - joi, 22 August, ora 21,00 - Premiat la Cannes in 2012 cu Premiul Juriului, nominat la Caesar si BAFTA, filmul spune povestea unor tineri fara nici un viitor, din suburbiile Glasgow-ului, traind la limita infractionalitatii, care se trezesc dintr-o data intr-un anturaj favorabil.
4. In pielea lor - vineri, 23 August, ora 21,00 - Un thriller captivant, premiat la Festivalul International de Film de la Chicago. O poveste a unei familii, a carei vacante este intrerupta cu violenta de o alta familie, intr-o calatorie de dobandire a "vietii perfecte".
5. Amantii Pasageri - sambata, 24 August, ora 21,00 - Cel mai recent film al celebrului regizor Pedro Almodovar este o poveste ce se desfasoara integral intr-un avion. Regizorul insusi descrie filmul ca o "comedioara foarte usoara". Rolurile principale sunt detinute de Javier Camara, Cecilia Roth, Lola Duenas si Raul Arevalo. Antonio Banderas, Penelope Cruz si Paz Vega vor avea aparitii de tip cameo in film.
6. Aventuri sub clar de luna (Moonrise Kingdom) - duminica, 25 August, ora 21:00 - In avanpremiera in Romania, regizat de Wes Anderson, cu Bruce Willis, Bill Murray și Edward Norton in rolurile principale, filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenario si prezentat in competiție la Cannes 2012.
Intrarea la proiectiile din cadrul evenimentului "Cinema in aer liber" este libera. Detalii gasiți și pe pagina oficiala de Facebook, facebook.com/Cinemainaerliber?fref=ts.
Eveniment organizat de: Primaria Sectorului 3
Powered by Asociatia Culturala Metropolis & Metropolis Film
Sponsori: Lenor, Romtelecom, Walmark, Silva
Parteneri: Profesional RMG, Noumax
Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, și Festivalul internațional de muzica și cultura Balkanik.