Zilele trecute, Anton Carabelaian, fiul lui Avedis Carabelaian, i-a facut o vizita bunului sau prieten, Gheorghe Ilie Florescu, la magazinul sau situat in Piata Rosetti. Cu acest prilej, Anton Carabelaian si-a aniversat si ziua de nastere.
"De la varsta de 12 ani il ajutampe tatal meu, Avedis Carabelaian, la magazinul sau de cafea din Bucuresti. Numele tatalui meu inseamna Buna Vestire! Sunt prieten de foarte multi ani cu Gheorghe Ilie Florescu si mi-a trimis de mai multe ori diverse sortimente de cafea la New Yor, unde locuiesc de multi ani", ne-a spus Anton Carabelaian.
"Din 1965 - 1966 ne cunoastem! Gheorghe Florescu venea cu marfa si tata, cand s-a decis sa iasa la pensie, l-a pus in locul lui pe Gheorghe Florescu! Eu il vizitam si asa ne-am imprietenit. Tatal meu stia cat e de muncitor si ce capacitati are", a mai spus Anton Carabelaian.

Patriot, desi a plecat in Statele Unite ale Americii

Motivul revenirii sale in Romania nu e deloc intamplator, mai ales ca trebuie sa recupereze banii de pe cinci apartamente ale sale aflate intr-un imobil pe Bd. Banul Manta nr. 7. "Am optat pentru despagubuiri in bani! Din 2001 incerc sa obtin banii pe ele si nu reusesc. Numai acum am cheltuit 6.000 de dolari! Autoritatile mi-au spus ca s-a schimbat legea si ca ma judeca dupa fel de fel de legi aparute dupa 2001, iar avocatii mei mi-au spus sa am rabdare. Am lucrat circa 30 de ani la New York, de profesie sunt inginer de instalatii in constructii. Am un fiu de 50 de ani, medic stomatolog la Manhattan. Cand a plecat cu mine in SUA, fiul meu avea 12 ani si vorbeste limba romana la fel de bine ca mine! Nu-i inteleg pe romanii care pleaca peste hotare si spun ca au uitat limba romana. Si nepotica mea, Laura, care implineste 10 ani anul acesta, stie perfect limba romana", adauga Anton Carabelaian. Pana in 2010, Anton Carabelaian venea in Romania in fiecare an, dar din acel an, de cand i s-a imbolnavit sotia (intre timp a si murit), nu a mai venit pana in aceasta vara.
Gheorghe Ilie Florescu: "La 1 martie 1971 am venit eu la pravalia pe care o detinea pana atunci Avedis Carabelaian. M-am straduit de-a lungul timpului sa vin in intampinarea gusturilor tuturor bautorilor de cafea! Aroma cafelei mele a ajuns pana in Israel, dovada faptul ca doi soti din Israel au venit la mine recent sa achizitioneze cafea! Am continuat munca lui Avedis Carabelaian atunci cand am preluat magazinul sau. In legatura cu cafelele care sunt in lume, cea mai dominanta e cea arabica. Voi scrie o carte numai despre cafea, pe care am de gand sa o lansez cat mai curand. Suleyman Magnificul a descoperit cafeaua printr-o cadana, Roxelana, care l-a sfatuit sa bea cafea! S-a indragostit de ea si din sclava a transformat-o in imparateasa. Suleyman Magnificul a trimis boabe de cafea in Guineea Franceza si de acolo s-a raspandit in intreaga lume", ne-a spus Gheorghe Ilie Florescu, care, in urma cu trei ani, a lansat cafeaua Roxelana pe piata romaneasca.
Tot de la el, am aflat despre cafea ca "e pe al doilea loc in lume, dupa petrol".

Muzica armeneasca si dansuri armenesti la Mall Baneasa

Pe 22 iunie, de la ora 18.00, la Mall Baneasa, la magazinul pe care il detin aici, Gheorghe Ilie Florescu impreuna cu fiica sa, Vali, vor organiza un eveniment la care il vor avea ca invitat special pe Anton Carabelaian.
"Am facut seri de lectura la Mall Baneasa! Vom face si lansari de carte si de CD-uri. Colaboram cu Editura Casa Radio si aducem in magazinele noastre CD-uri cu texte clasice, interpretate de mari actori, si carti de la Editura Humanitas", ne-a spus Vali, fiica lui Gheorghe Ilie Florescu.
De asemenea, tot in magazinele lui Gheorghe Ilie Florescu puteti gasi, in afara de sortimente devenite deja celebre de cafea, si dulciuri aduse direct din Austria, dar si din Polonia, Grecia, Franta si Romania. In general, sunt lucruri de calitate si fara zahar si produse care se potrivesc cu cafeaua: siropuri naturale, cu miere si pin, serbet de cafea si cacao - la 15 RON si la 19 RON, bomboane vrac - intre 39 - 80 RON/ kg (din Polonia si Austria).