Andrei Burtea s-a apucat sa sculpteze in lemn in urma cu patru luni. A absolvit Facultatea de Arhitectura in 2010. "60% din ceea ce fac eu inseamna munca si 40% inspiratie! Am investit zeci de mii de euro in sculele cu care sculptez si culorile pe care le folosesc sunt preparate de mine", isi incepe Andrei Burtea povestea.
Andrei este un tanar talentat care sculpteaza in lemn inimioare, crucifixuri, oglinzi si chiar mandoline! Nu mandoline la care poti canta, ci doar de decor! "Fac si rame din lemn - unele sunt pictate, iar altele nu. Ca sa obtin lemnul asa cum este acum il ard pana se carbonizeaza si apoi il curat cu perii automatizate! De Martisor, voi fi prezent la targul de la Sala Dalles, la standul actritei Manuela Golescu, cu inimioare din lemn, cruciulite si flori din lemn. De asemenea, si cu pahare-suport pentru creioane si pixuri", mai spune Andrei.
Dorinta sa cea mai mare este sa participe la cat mai multe targuri traditionale la care lumea sa-i cunoasca si sa-i achizitioneze creatiile sale sculptate in lemn.
In afara de pasiunea sa pentru sculptura in lemn, Andrei a decorat si case si a fost campion national la ski.