Agerpres informeaza: Povestea din Ana, mon amour este inspirata de romanul lui Cezar Paul-Badescu, Luminita, mon amour.
De altfel, regizorul a vorbit despre cum a gasit inspiratie in literatura si despre cum a colaborat cu Cezar Paul-Badescu la adaptarea scenariului.
Am citit Luminita, mon amour de Cezar Paul Badescu, in 2010 si, dupa ce am terminat Pozitia copiluluii ne-am intalnit si am stabilit sa lucram impreuna la adaptarea cartii lui, a afirmat Netzer, vineri, pentru AGERPRES, la vizionarea de presa a filmului.
Am cautat un an de zile actorii potriviti pentru ca aveam nevoie de doi actori cu varsta intre 20 si 30 de ani si am cautat si in provincie si a durat foarte mult, si-a amintit Netzer.
El a spus ca a regasit in romanul lui Cezar Paul-Badescu ideile pe care dorea sa le ilustreze el insusi intr-o pelicula.
E o poveste de dragoste, de dependenta si co-dependenta. Asta m-a interesat. Si cauzele - de ce s-a ajuns acolo?, a adaugat el. In ceea ce priveste filmele de dragoste, Netzer a aratat ca unul dintre titlurile care il inspira este O iubire imposibila (In the Mood for Love) de Wong Kar-Wai, artist care a fost, de altfel, presedintele juriului ce i-a acordat Ursul de Aur in urma cu trei ani.
Filmul Ana, mon amour a fost prezentat, anul acesta, in competitia festivalului de film de la Berlin, iar faptul ca a castigat, anterior, marele premiu al Berlinalei a fost, mai degraba, un dezavantaj, a apreciat Netzer.
Filmul Ana, mon amour va fi distribuit in cinematografele romanesti de Freeman Entertainment, incepand din 3 martie, si a primit, din partea comisiei Centrului National al Cinematografiei (CNC), rating interzis minorilor sub 18 ani.
Netzer apreciaza ca respectivul rating era clar de la bun inceput si asteapta sa vada ce impact va avea restrictia asupra publicului roman.