In revista Idealuri a Colegiului National "Iulia Hasdeu", o tanara de 17 ani, Alina Avadanei, eleva in clasa a XI-a, scrie un articol interesant intitulat "Sfaturi pentru mai tarziu".
Mentionam un pasaj din randurile scrise de Alina Avadanei: "Acum suntem contaminati de tehnologie. Copiii, in loc sa iasa afara pentru a se intalni cu prietenii si pentru a juca leapsa, sticluta cu otrava, de-a v-ati ascunselea, prefera sa stea ore in sir la calculator, pierzandu-si timpul pe facebook sau pe alte retele de socializare care nu fac nimic altceva decat sa ingradeasca universul real, transpunandu-ne in cel virtual. Acum, aceasta generatie, in loc sa deschida o carte buna si sa patrunda intr-o lume maiestuoasa, alege sa-si iroseasca zilele trecand de la o tehnonlogie la alta. Acum indragostitii nu-si mai trimit scrisori, experimentand emotia de a o cauta in cutia postala, lor le este de ajuns un "clic" pentru a-si transmite mesajele. Unde este acea magie a iubirii? S-a sters demult, infectata cu aceste cateva obiecte sau lupta inca sa se inalte in sufletele oamenilor?".
Lumea ar fi mai reala daca ar tine cont de sfaturile acestei tinere, Alina Avadanei, eleva la Colegiul National "Iulia Hasdeu".
Ma intreb insa daca tinerii din generatia Alinei Avadanei tin cont de aceste sfaturi. Oare cati pot sa spuna incepand de azi: "Renunt la telefonul mobil, la laptop sau la tableta? Cati isi vor inchide contul de facebook pentru a-i trimite prin posta iubitului sau iubitei o scrisoare, pe plicul careia sa lipeasca un timbru, asa cum faceam eu in copilaria mea? Cati oare vor iubi de acum incolo in mod real, fara sa apeleze la tehnologia de ultima ora, fara sa-si spuna Te iubesc de 100 de milioane de ori pe zi, ci doar sa-si transmita aceste emotii prin felul lor de a fi? Cred ca oricat ne-am stradui nu ne vom putea intoarce la epoca in care ne iubeam doar tinandu-ne de mana!".