Tugulea este un roman grafic de Alexandru Ciubotariu dupa o dramatizare de Grigore Bajenaru.
Superman, Batman, Spiderman: toti au in comun nu doar eroismul, ci si faptul ca figurile lor au devenit celebre datorita unor artisti talentati. De ce nu am avea si eroi autohtoni printre ei? Editura Casa Radio a lansat sambata, la Lente & sotron (Pache Protopopescu nr. 20), in cadrul evenimentului Bucuresti ComicsFest 2015, un nou erou: Tugulea.
Petre Ispirescu, Tugulea, este un roman grafic de Alexandru Ciubotariu dupa o dramatizare de Grigore Bajenaru. Scenariul radiofonic integrat in BD este o prelucrare dupa basmul lui Petre Ispirescu, Tugulea, fiul unchiasului si al matusei, din volumul Legende sau basmele romanilor (1872).
"Tugulea era in planul Editurii Casa Radio! Cred ca va avea succes. Este un pachet foarte interesant: are un foarte mare avantaj ca e sustinut si de o poveste care se afla pe CD", ne-a spus Alexandru Ciubotariu.
Albumul contine un CD cu inregistrarea Radio Romania din 1964. Din distributie fac parte: Alexandru Matei, George Oancea, Jeni Moruzan, Stefan Mihailescu-Braila, Horia Caciulescu.