Carturesti, A&A Records si Fundatia MUZZA organizeaza miercuri, 12 noiembrie, incepand cu ora 12:00 la Ceainaria Carturesti Verona (Str. Pictor Arthur Verona 13-15) la evenimentul de lansare al celui mai nou proiect semnat ADRIAN ENESCU: FUNKY SYNTHESIZER 2.0, editia pe CD.
FUNKY SYNTHESIZER 2.0 (2014-A&A Records) ajunge pe rafturi intr-o editie updatata a aclamatului vinyl aparut in 1984. CD-ul contine piese care, din cauza limitarilor tehnologice ale suportului pe vinil nu au reusit sa ajunga la public in format fizic. Adrian Enescu a completat albumul cu alte muzici electronice, instrumentale sau vocale, compuse intre 1978 si 1985, o piesa din 1993 si o alta compusa chiar in 2014.
De-a lungul carierei sale, Adrian Enescu a primit nu mai putin de 15 premii din partea Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si 20 de premii din partea Uniunii Cineastilor din Romania, devenind astfel unul dintre cei mai premiati compozitori si producatori de muzica din Romania. Anul acesta, Adrian Enescu a primit Premiul CD-ul anului-BIRD IN SPACE la Gala Premiilor de Jazz / Premiile MUZZA pe 2013, editia a XII-a.
In 2013, maestrul a fost premiat cu Lifetime Achievment Award la cea de-a XII-a editie a Festivalului International de Film Transilvania si a primit Premiul de Excelenta la Gala Premiilor de Jazz/Premiile MUZZA pe 2012.
Adrian Enescu (n.31 martie 1948) este unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni si compozitori romani, renumit pentru coloanele sonore a circa 65 de titluri ale cinema-ului romanesc si european. Este unul dintre pionierii muzicii electronice din Romania, abordand genul inca din anii '70. A absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucuresti, a fost audient al Facultatii de Muzica Electronica a Universitatii Stanford (California) si este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.
Compozitiile sale au fost incluse in celebrele colectii de muzica ambientala Buddha Bar si Cafe del Mar.
A compus muzica de film, de teatru si balet pentru companii prestigioase din Belgia, Italia, Olanda, Japonia, China sau Australia, si in tara pentru spectacole de opera si teatru montate de Alexandru Darie (Orfeu si Euridice, Anatomie. Titus. Caderea Romei, Triumful dragostei etc.). In ultimii ani, compune muzica electro-acustica, muzica simfonica si jazz.
Toate piesele de pe CD sunt compuse, mixate si masterizate de Adrian Enescu.
Producator Executiv: Andi Enache
Producator Artistic: Alexandru Sipa
Artwork & DTP: Adi Paun
CD-ul Adrian Enescu - FUNKY SYNTHESIZER 2.0 este produs si distribuit in exclusivitate in Romania de A&A Records.