Blogul unui Liberal de Stanga: Despre tarani, numai de bine

Am trimis in spam postarile cuiva care are o explicatie la orice scriu: taranii prosti care sunt romanii, in general, tarani care au dat navala la Bucale, minunata metropola occidentala, cu cacastoarea in fundul curtii si acum, si distrug minune de civilizatie!
Vreau sa fiu bine inteles: m-am nascut la oras, dar parintii mei si bunicii mei sunt de la tara. Parintilor mei modernizarea Romaniei, buna-proasta, le-a deschis calea educatiei. S-au adaptat neasteptat de rapid la civilizatia urbana. Am avut lucruri decente, o casa decenta, o biblioteca bogata. Si eu, si fratele meu am facut studii de calitate.
Ne-am petrecut vacantele la tara, pana la varsta adolescentei. Nu ne-a cazut nasul sa facem o plimbare cu vaca, sa zic asa. Stiu ce inseamna lumea satului, cum la cativa kilometri de civilizatie se traieste ca in evul mediu. I-am respectat si-i respect pe tarani. Nu din vina lor arata orasele cum arata, ci din pricina unor neispraviti, nici tarani, nici oraseni, care isi transforma frustrarile in actiuni distructive. Asa a fost mereu, asa va fi si de aici inainte. Doar educatia, daca ei constientizeaza nevoia educatiei, ii mai poate schimba. Faptul ca unii au iahturi si Rolls Royce in batatura nu inseamna ca sunt mai putin neispraviti.
Asa ca cine ii mai jigneste pe tarani nu are ce cauta pe aici. Punct!

PS: taranul din fotografie seamana atat de mult cu strabunicul meu! Un om deschis la nou, care a adus in sat multe dintre "minunile" tehnologice ale primei jumatati de secol 20, inclusiv patefonul si radioul cu galena. Asta e: taran prost!