Actrita si regizoarea filmului D'ORA”, Delia Antal, a fost invitata recent la BBC unde a povestit despre Romania si despre documentarul pe care vrea sa-l faca despre tara ei. Dupa ce a a sustinut si a participat la protestul desfasurat la Londra in fata postului de televiziune britanic Channel 4, fiind indignata de documentarul despre imigratii romani difuzat de acesta, Vin romanii”, Delia Antal s-a mobilizat. Traieste de mai bine de 10 ani la Londra si isi doreste sa faca ceva pentru romani si pentru tara in care s-a nascut. Surpriza a venit insa din partea BBC care a invitat-o pe Delia Antal in studio sa vorbeasca despre romani si despre documentarul pe care il face acum la Londra pentru a demonstra tuturor ca Romania nu este asa cum si-o imagineaza strainii.
Am ajuns la BBC datorita faptului ca eu in prezent lucrez la un documentar despre romanii de exceptie din UK, geniile si inventatorii Romaniei, din prezent si trecut, si locurile unice din Romania. Datorita acestei aparitii, m-au contactat prin site-ul meu oficial doua persoane din BBC, care s-au oferit sa ma ajute la documentar si chiar mi-au acordat interviuri pentru documentarul la care lucrez in prezent la Londra”, marturiseste Delia Antal.
Iata ce spune actrita romanca stabilita in Marea Britanie despre protestul desfasurat la Londra, in fata sediului Channel 4, fiind indignata de documentarul despre imigratii romani difuzat de postul britanic:
Cert este faptul ca titlul nu ii reprezinta pe toti romanii care vin in UK, deci aici au gresit enorm, in schimb, personal m-am bucurat sa vad o alta parte a Romaniei de care eu nu stiam ca exista si ca englezii au scos la iveala mizeria si coruptia din tara noastra. In felul acesta speram ca si guvernul Romaniei sa faca ceva in acest sens. Datorita episoadelor The Romanians are coming” (Vin romanii”), noi, romani din UK, parca ne-am unit si ce e si mai bine cu totii vrem sa contribuim la imbunatatirea imaginii noastre. Eu am sa fac asta printr-un documentar!”, spune Delia Antal.