observatorcl.info: Trei zile cu proiectii gratuite de film la Calarasi, la festivalul Tenaris Cinelatino
A sasea editie a festivalului de film Tenaris Cinelatino va avea loc la Calarasi intre 4 si 6 iulie. Organizat de TenarisSilcotub, festivalul include trei zile de proiectii in sala Barbu Stirbei de la Centrul Judetean de Cultura si Creatie Calarasi. Intrarea este gratuita la toate peliculele. Filmele din programul acestei editii sunt produse in 2016 si 2017 si vor fi proiectate pentru prima data in fata publicului din Calarasi, dupa ce au fost prezentate si premiate la mari festivaluri internationale de profil.
Festivalul se deschide cu productia romaneasca Vara s-a sfarsit
Festivalul se va deschide marti, 4 iulie, la ora 20:00, cu filmul romanesc Vara s-a sfarsit, a carui actiune se intampla nu departe de Calarasi. In pelicula semnata de Radu Potcoava, doi pusti care isi petrec vacanta de vara pe malul Dunarii devin tot mai buni prieteni, pana cand unul dintre el accepta sa insceneze rapirea celuilalt, pentru a-i santaja tatal absent. Bineinteles, un asemenea gest nu poate ramane fara consecinte neprevazute.
In urmatoarele zile, Tenaris Cinelatino propune trei proiectii, zilnic de la orele 17:00, 19:00 si 21:00. Miercuri, 5 iulie, programul incepe cu documentarul Varza, cartofi si alti demoni”, care face haz de necazul agriculturii romanesti, aducand insa la lumina problemele cu care se confrunta producatorii din Romania. Regizorul Serban Georgescu a petrecut un an alaturi de fermieri romani din Baragan si a cultivat pamantul alaturi de ei, pentru a produce acest film.
Ziua este completata de doua comedii, Cetateanul de onoare (Argentina), care ne arata ce se intampla cand un scriitor se intalneste cu oamenii pe care i-a transformat in personaje in cartile sale, si Complet straini (Italia), un joc de adevar si provocare intre prieteni care accepta sa isi arate tot ceea ce au in telefoanele mobile in timpul cinei - descoperind cu acest prilej lucruri noi despre prieteni, parteneri de viata sau chiar despre ei insisi.
Ultima zi de festival, joi, 6 iulie, se deschide cu filmul care a documentat eforturile de a salva salile de cinema din orasele mici ale Romaniei, Cinema, mon amour. Regizorul Alexandru Belc urmareste munca titanica a celor care se incapataneaza sa nu traga obloanele si sa ofere in continuare publicului sansa de a descoperi lumea peliculei. Seara este din nou rezervata comediilor si povestilor de dragoste. Pe culmile iubirii este un film din Venezuela, despre un tanar introvertit care ar face orice sa isi cucereasca o fosta colega de scoala, cu ajutorul unor aliati atipici. Afacerea Est este unul din cele mai de succes productii romanesti ale ultimului an, fiind o comedie despre doi basarabeni care incearca din rasputeri sa faca bani prin orice mijloace, scop pentru care incep cele mai ciudate si riscante afaceri posibile.
Selectia peliculelor a fost realizata in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatoarea celui mai mare eveniment de profil din sud-estul Europei, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) si cu sprijinul Fundacion PROA, care coordoneaza evenimentele culturale organizate de Tenaris la nivel mondial.

Festivalul Tenaris CineLatino se afla la cea de-a sasea editie

Festivalul Tenaris CineLatino se afla la cea de-a sasea editie si are loc in Calarasi (4 - 6 iulie), Campina (8 - 9 iulie) si Zalau (11 -13 iulie), cele trei orase din Romania in care are unitati de productie compania TenarisSilcotub, formata dintr-o echipa de 1.700 de profesionisti care produc tevi din otel fara sudura, folosite in industriile de petrol, gaze, a energiei, auto si mecanica. Festivalul Tenaris CineLatino este organizat de TenarisSilcotub, TIFF, APFR si Fundacion PROA, in parteneriat cu Consiliul Judetean Calarasi. Aceasta initiativa este in concordanta cu sprijinul oferit de compania Tenaris unor festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave in Houston, SUA si in Calgary, Canada; Cinelatino in Bergamo, Italia; Festival de Cine Latinoamericano in Monterrey, Mexic organizate impreuna cu parteneri locali precum Muzeul de Arte Frumoase din Houston; Festivalul International de Film Calgary; Festivalul International de Film Bergamo; si Festivalul International de Film Monterrey.

Programul complet al proiectiilor - Tenaris CineLatino, editia a VI-a, Calarasi, 4 â€" 6 iulie 2017
- 4 iulie, ora 22:00 - sala Barbu Stirbei - Vara s-a sfarsit (Romania)
- 5 iulie, ora 17:00 â€" sala Barbu Stirbei - Varza, cartofi si alti demoni (Romania)
- 5 iulie, ora 19:00 - sala Barbu Stirbei - Cetateanul de onoare (Argentina)
- 5 iulie, ora 21:00 - salaBarbu Stirbei - Complet straini (Italia)
- 6 iulie, ora 17:00 - sala Barbu Stirbei - Cinema, mon amour (Romania)
- 6 iulie, ora 19:00 - sala Barbu Stirbei - Caini (Romania)
- 6 iulie, ora 21:00 - sala Barbu Stirbei - Pe culmile iubirii (Venezuela)