VH2 a lansat ieri un album nou, intitulat simplu "2". Evenimentul de lansare a avut loc la clubul The Barrel din centrul vechi al Capitalei, iar concertul de lansare va avea loc pe 18 mai 2011, la ora 20:30, in the Silver Church Club din Bucuresti.
Trupa VH2 a fost infiintata de Gabriel Cotabita si Mihai Pocorschi, alaturi de cei doi aflandu-se in componenta actuala Catalin Tuta Popescu (keyboards, background vocals), Razvan "Lapi" Lupu (tobe, background vocals), Vladimir Pocorschi (lead guitar, background vocals), Eugen "Soe" Sonia (bas), Catalin "Teava" Catoiu (percutie).
In exclusivitate pentru www.estiri.ro, Gabriel Cotabita, Mihai Pocorschi si Catalin Catoiu au raspuns la cateva intrebari.


- Cum a reusit VH2 sa devina o trupa de referinta in genul pop-rock?
Gabriel Cotabita: - Este o trupa de referinta. Este singurul supergrup pop-rock din Romania. Am devenit legenda!
- Aveti renume de profesionisti. Ce repere artistice aveti?
Mihai Pocroschi: - Un reper bun si clar este Sting prin felul prin care isi traieste viata. Sunt demult fanul lui.
Gabriel Cotabita: - Am bun-simt. Nimeni nu se mai regaseste in ceea ce face. Ca reper artistic: Kings Of Leon.
Mihai Pocorschi: - Toto. Suntem la o varsta si la o experienta muzicala in care influentele astea s-au decantat demult.
- Ati cantat la nunti de-a lungul timpului?
Mihai Pocorschi: - Da, am cantat la nunti. Pretul la nunti e prohibitiv. Fiecare om pe lumea asta are un pret! Am cantat si la nunta fiului meu, Vladmir, dar evident ca nu I-am luat niciun ban.
- Cum v-a ajutat muzica sa depasiti barierele din viata?
Mihai Pocorschi: - La mine, structura vietii mele e muzica. Restul vietii mele m-a ajutat sa o depasesc prin muzica. E foarte greu sa le separi.
Gabriel Cotabita: - Am depasit momentele dificile. Sigur ca muzica te inalta si a fost marele avantaj de a avea un mod de exprimare.
Catalin Catoiu: - Pe mine muzica m-a ajutat pentru ca a fost o pasiune. Mi-a dat mult curaj!
- Ce parere aveti despre modul in care este promovata muzica romaneasca la radio si la tv?
Mihai Pocorschi: - Din punctul nostru de vedere nu e extrem de promovata. Promovarea a devenit un drum de nisa pentru pop-rock. Posturile de radio Magic FM, National FM si EUROPA FM difuzeaza muzica noastra. Pentru ascultatori e o restrictie destul de mare faptul ca muzica noastra nu se difuzeaza la toate radiourile. Exista un mimetism destul de mare intre playlist-urile radiourilor.
Cu totul alta era situatia in urma cu 10 ani, cand muzica noastra era difuzata peste tot. Am avut 6 single-uri datorita radiourilor care au difuzat muzica asta. Sper ca acum sa nu intampinam greutati in difuzarea pieselor noastre la posturile de radio si de televiziune.
- De ce noul vostru album se intituleaza 2?
Mihai Pocorschi: - Se numeste 2 pentru ca este al doilea album scos de VH2. E mai simplu de retinut. Nu mi se pare normal sa nu existe o deschidere catre muzica noastra.
- Aveti trei fiice care au ales alt drum decat o cariera in muzica. Nu le-ati incurajat in acest sens sau care este motivul real?
Gabriel Cotabita: - E o binefacere ca fiicele mele nu au ales o cariera in muzica! Sunt scutit de la comentariile rautacioase care ar fi spus ca au reusit datorita mie.
Mihai Pocorschi: - Despre fiul meu, Vladimir, multi comentau ca are succes datorita mie. Dar Vladimir Pocorschi are succes datorita lui si lumea a inteles asta. Vladimir canta cu noi si mai are si alte proiecte: canta si la emisiunea "Un show pacatos" de la Antena 1.
- Ce v-a inspirat in piesele de pe albumul 2?
Gabriel Cotabita: - Ne-am inspirat din ceea ce ne inconjoara.
- Cum ati defini acest album?
Gabriel Cotabita: - Nu e un album de dragoste. Mesajul e extrem de actual. E dedicat tuturor vorbitorilor de limba romana.
- Pe 30 mai, la Zone Arena din Bucuresti, veti canta in deschiderea concertului Roxette. Va place Roxette?
Mihai Pocorschi: - Ne place Roxette. Am fost cei alesi sa cantam in deschiderea concertului Roxette. Vom canta si doua - trei piese de pe albumul asta.