- Ce vedete au venit sa se rasfete la Bali Spa Cornu?
- Pe parcursul timpului, au venit aici: Dan Puric, Emil Hurezeanu, Andreea Marin, Stefan Banica Jr., Dan Negru, Cristi Gretcu, Catalin Mireuta, Geanina Corondan, Mihaela Tatu, Marius Moga.
Fiecare se relaxa si venea aici pentru rasfat. Toata lumea isi doreste masaj, piscina, inot in piscina interioara, bucataria balineza, spatiul natural si toate impreuna fac ca oaspetii nostri sa ne caute si alta data.
- Banuiesc ca unele dintre vedetele care au venit aici au apelat si la chirurgia estetica, la cabinetul dvs. din Bucuresti.
- Nu neaparat! Cei care isi doresc o stare de sanatate in interior nu sunt foarte mari consumatori de chirurgie estetica. Exista si vedete care au venit la clinica noastra din Bucuresti, dar numele lor sunt confidentiale.
- E un trend acum al operatiilor estetice. De ce?
- Operatiile estetice au fost cautate dintotdeauna. Eu am deschis clinica in 1994 si am observat ca s-a pastrat acelasi apetit pentru chirurgia estetica, nu pot spune ca e mai mult ceruta acum. Sunt mult mai multi medici care ofera servicii de chirurgie estetica, dar cererea a ramas in continuare una importanta.
- Care sunt cele mai solicitate operatii estetice?
- Cele mai solicitate operatii sunt, intr-adevar, remodelarea bustului la femei. Dar vin la clinica noastra si barbati care au sani si care vor sa renunte la ei (reductie mamara). Vin si femei in urma unui cancer. Avem acum operatii de chirurgie regenerativa cu tesut adipos, de asemenea cu tesut adipos si celule stem, dar si lipoaspiratie (eliminarea de tesut adipos prin microincizii), corectia urechilor, a nasului, transplant de par. Vrem sa punem in viitor mai mult accentul pe transplantul de par si pe regenerarea parului atat cu celule stem, cat si cu produse speciale.
- Ce parere aveti despre operatiile facute preventiv, de mastectomie, cum este cazul Angelinei Jolie?
- La Angelina Jolie a fost operatie de reconstructie a sanilor dupa extirparea glandelor mamare, deci dupa mastectomie bilaterala. Depaseste cazul chirurgiei estetice, este operatie de reconstructie. Este foarte greu sa ne pronuntam asupra oportunitatii acestei interventii la Angelina Jolie. Probabil ca a avut un diagnostic foarte bine fundamentat. In principiu, mastectomia (ablatia glandelor mamare) in scop profilactic se face numai pentru o afectare continua si la granita cu cancerul mamar. Adica, daca o femeie are foarte multe operatii la ambii sani, pentru a scoate diversi noduli care mereu au fost la limita, in cele din urma se impune mastectomia. Dar ca sa scoti ambii sani pentru ca cineva din familie a avut cancer sau ca o anumita analiza a iesit pozitiva pentru cancerul de san este o exagerare.
Si nici o analiza nu poate sa-ti prezica suta la suta in asa fel incat sa tai ambii sani!
- Faceti si operatii de reconstructie mamelonara?
- Da, sigur ca da!
- Care este conceptul ce sta la baza crearii Bali Spa?
- Atat in ceea ce ma priveste, cat si in ceea ce il priveste pe sotul meu, s-a ivit preocuparea de a genera sanatatea si frumusetea intr-un cadru mai cuprinzator decat cel chirugical, cu o deschidere mai larga catre public. Plecand de la premisa ca o stare de sanatate - fizica si mentala - este baza frumusetii si stralucirii individului, am ajuns la ideea de "Frumusete prin sanatate" si am creat D.R.E.A.M., un concept holistic de welness, de mentinere a sanatatii si frumusetii. Acronimul defineste un stil de viata sanatos: Dieta (stilul de a ne alimenta, cu varianta Detoxifierii), Relaxare, Estetica si ingrijirea corpului, Activitatea fizica, Medicina. Acest program, D.R.E.A.M., este dovada ca stilul de viata sanatos poate fi mai mult decat un vis realizabil, este o realitate placuta ce se intampla la Bali Spa (si o continui acasa).
- Ce inseamna, de fapt, Bali Spa?
- Miscarea este elementul esential pentru a slabi si pentru a avea o stare buna de sanatate. Bali Spa ofera solutii: fitness cu antrenor individualizat pentru slabire atat pentru dezvoltarea grupelor musculare pe aparatele ultraperformante, deosebit de prietenoase si eficiente (Panatta); aquagym (gimnastica in piscina), lectii de inot. In gradina vilei sunt amenajate special alei asflatate pentru plimbari cu rolele sau bicicleta, se poate, de asemenea, juca baschet, badminton sau volei. Puteti face si scurte drumetii in incantatoarele imprejurimi. La cerere - lectii de golf, de calarie (Breaza) sau tenis de camp.