Pentru ca oamenii sunt sufocati de cate avize trebuie sa ceara atunci cand vor sa-si faca anumite modificari in casa, am ales sa va facem cunoscut pentru ce lucrari nu aveti nevoie de unda verde a institutiilor. Termopanele, zugravelile, gresia, faianta, fac parte din lucrarile pentru care nu ai nevoie ca Inspectoratul in Constructii sa emita autorizatii.

"Se pot executa fara autorizatie de construire lucrarile, care nu modifica structura de rezistenta sau caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora. Aici intra reparatiile la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materiale din care sunt executate, reparatiile si inlocuirile de tamplarie interioara si exterioara, daca se pastreaza forma, dimensiunile golurilor si tamplariei, reparatii si inlocuiri de sobe de incalzit, zugraveli si vopsiri interioare si exterioare, daca nu se modifica elementele de fatada si culorile cladirilor. De asemenea, nu se cer autorizatii pentru reparatii si inlocuiri la pardoseli, reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, etc., la trotuare, la ziduri de sprijin si la scari de acces, la reparatiile instalatiilor interioare, la bransamentele si racordurile exterioare, de orice fel, montarea sistemelor locale de incalzire si de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum si montarea aparatelor individuale de climatizare sau contorizarea consumurilor de utilitati", a explicat Savel Rotaru.

Se construieste dupa ureche!

Conducerea Inspectoratului in Constructii ne-a facut cunoscut faptul ca galatenii desi continua aceeasi moda - mai intai construiesc si apoi intra in legalitate - au inceput insa sa fie mai ponderati. Lucrurile facute dupa ureche, fac parte si din mentalitatea romanului, care este greu de schimbat.

"Si acum, mai intai fac modificari sau incep constructiile, dupa care incearca sa intre in legalitate. Este greu sa-l faci pe roman sa mearga dupa lege, dar campaniile pe care le-am facut, amenzile pe care le-am dat au contribuit la o scadere, e adevarat, usoara, a fenomenului cu care ne confruntam anul trecut", a conchis Rotaru.