Zonele libere, care reprezinta "o ramasita" a perioadei in care Romania nu era membru al Uniunii Europene, ar putea fi desfiintate daca se constata ca oamenii de afaceri care lucreaza in aceste zone nu beneficiaza de avantaje, a declarat, joi, premierul Calin Popescu Tariceanu.
Aflat la Forumul de afaceri romano-german pentru intreprinderile mici si mijlocii, gazduit de Camera de Comert si Industrie din Munchen, premierul a fost intrebat de un investitor german din Zona Libera Arad care sunt planurile Guvernului privind zonele libere, explicand ca el nu beneficiaza de niciun avantaj, desi lucreaza intr-un astfel de perimetru.
Tariceanu a aratat ca zonele libere nu mai au aceeasi semnificatie ca in anii anteriori, deoarece in cadrul Uniunii Europene exista zone "lipsite de granita" si nu sunt percepute taxe intracomunitare. El a apreciat ca zonele libere reprezinta "o ramasita" a perioadei in care Romania nu facea parte din Uniunea Europeana. "Nu stiu daca in zona libera este mai greu decat in afara, ramane ca dumneavoastra sa decideti si daca acest lucru se intampla, nu ne ramane decat sa luam masura desfiintarii acelei zone ca zona libera, sa nu avem greutatile de care vorbiti", a spus Tariceanu investitorului german.