Zeci de cetateni din Targu Jiu sunt obligati sa efectueze munca in folosul comunitatii pentru ca nu isi platesc amenzile catre bugetul local. Directia Publica de Venituri din cadrul Primariei Targu Jiu ocupa primele locuri in tara raportat la incasari si numarul de locuitori, in ceea ce priveste numarul amenzilor rutiere, si nu numai, transformate in munca in folosul comunitatii. Daca anul trecut peste 50 de cetateni au efectuat diferite activitati de salubrizare in cartiere pentru Serviciul de Gospodarire Comunala, anul acesta, pe rolul instantelor de judecata sunt aproape o suta de procese prin care politia incearca sa transforme amenzile in ore de munca pentru municipalitate.

Fruntasi la munca in folosul comunitatii

Mariana Budulan, directoarea Directiei Publice de Venituri Targu Jiu, a declarat ca, daca in anii trecuti numarul celor care isi achitau datoriile catre bugetul de stat prin munca in folosul comunitatii era foarte mic, in prezent, tot mai multi cetateni sunt pusi sa desfasoare diferite activitati pentru oras. "Conform legii, noi trebuie sa intocmim toata documentatia si sa o trimitem la politie. Numai politia poate deschide aceste procese pentru a transforma amenzile in munca in folosul comunitatii. Dupa ce obtin deciziile res-pective, ni le comunica noua si noi le trimitem la Serviciul de Gospodarire Comunala. In general, datornicii sunt trimisi sa munceasca in cartiere, in parcuri, la curatenie si ecologizari. Unora nici nu le displace activitatea respectiva, mai ales ca nu li se mai cer bani si nici nu au cu ce sa achite datoriile. Suntem printre primele directii din tara la amenzi transformate in munca in folosul comunitatii. Avem de recuperat amenzi de cinci milioane de lei, din care trei milioane de lei sunt numai amezi rutiere, iar restul la Legea nr. 61 sau amenzi date de primarie", a mentionat Mariana Budulan.
Inca se acorda bonificatia
Cetatenii din Targu Jiu pot beneficia pana pe 31 martie de bonificatia de 10% la plata impozitului pe masini, cladiri si terenuri. Pana in prezent, Directia Publica de Venituri a incasat de la populatie si firme 7,3 milioane de lei, dintr-un total de 25 de milioane de lei.