Desi pensionati pe caz de boala, 77 de craioveni sunt de negasit la domiciliu de catre organele de control. Este posibil ca unii dintre ei sa munceasca in strainatate.
Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj a suspendat plata pensiilor pentru 77 de persoane din Craiova, pentru ca acestea nu au fost gasite la domiciliu in timpul controalelor efectuate de echipele mixte formate din angajatii institutiei si reprezentantii Politiei Comunitare, echipe denumite metaforic "Politia pensiilor". In urma cu cateva luni, s-au dispus controale in toata tara, fiind verificati la domiciliu pensionarii pe caz de boala care cerusera plata pensiei prin cont bancar (pe card). Exista suspiciunea ca foarte multe astfel de persoane, desi au iesit la pensie pe motiv de boala, s-ar afla "bine-mersi" la munca in strainatate. Intrebat in cadrul conferintei de presa de vineri cate persoane nu au fost gasite la domiciliu in timpul controlului, directorul Casei Judetene de Pensii Dolj, Daniel Baciu, a spus: "Nu am datele exacte in acest moment. In Craiova, actiunea se va finaliza luna aceasta si vom porni si in judet. Sunt destule persoane pe care nu le-am gasit la domiciliu si am procedat la suspendarea pensiilor. Avem deja un numar mare de persoane la care s-au suspendat pensiile pe acest motiv, ca nu au fost la domiciliu".
Potrivit cifrelor comunicate ulterior de directorul adjunct al CJP Dolj, Anca Giugea, pana pe 31 august nu au fost gasite la domiciliu 294 de persoane. Dintre acestea, 77 nu s-au prezentat nici pana acum la CJP sa arate ca sunt in tara, respectiv la domiciliu. Celor 77 de persoane le-au fost suspendate pensiile pana la data la care acestea se vor prezenta la Casa de Pensii. Pana saptamana trecuta, CJP Dolj transmisese inca 118 notificari la domiciliul persoanelor pensionate pe caz de boala, dar care nu au fost gasite la domiciliu in timpul controalelor. "Asteptam sa vedem cati se prezinta la noi, iar cei care nu se prezinta vor avea pensiile suspendate", a afirmat Giugea. In Craiova, circa 7.000 de persoane cu pensii de invaliditate isi primesc banii prin banca.
Din octombrie, angajatii CJP Dolj vor demara controalele in restul judetului.