Pentru efectuarea diverselor lucrari de reparare a strazilor se va cheltui in cursul acestui an suma de 142,17 miliarde de lei de la pusculita municipalitatii, conform bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2006 aprobat recent de catre consilierii locali.

Pentru realizarea covoarelor asfaltice se vor investi 89,88 miliarde de lei vechi, pe lista strazilor care vor avea astfel un nou look aflindu-se Vasile Alecsandri, Ion Fotea, Nae Leonard, Grigore Ventura, Siderurgistilor, 1 Decembrie 1918, Navelor, Eroilor, Plantelor, Saligny, Nufarului, Gorunului. De asemenea se vor asfalta aleile studentesti din zona strazii Domneasca, drumul de legatura intre satul Filesti si Sidex, capatul de troleu din Micro 19, drumul de acces catre Stadionul "Dunarea", trecerea bac de la Bulevardul Faleza. In cursul acestui an se va incepe asfaltarea pe strazile Dogariei, Carol Davila, Bulevardul Cosbuc, in zona cuprinsa intre strazile Henri Coanda si Stefan cel Mare, Traian, in zona dintre Strada Basarabiei si Spitalul 3, pe drumul de centura al satului Filesti.

Parcarile vor "consuma" 4,28 miliarde de lei

La capitolul parcari sint prevazute investitii in valoare de 4,28 miliarde de lei vechi, care vor fi facute in zona Bisericii "Sf. Dumitru" din Micro 39 si a Bisericii "Sf. Vasile" din Micro 16, la Spitalul de Copii, in zona Camerei de Comert, in zona Complexului Modern. In bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2006 al municipalitatii sint prevazute 6,75 miliarde de lei vechi pentru lucrarile de reparare a trotuarelor diverselor strazi. Astfel se vor asfalta trotuarele de pe strazile Otelarilor, Prelungirea George Cosbuc, Regiment 11 Siret, urmind sa se puna dale pe trotuarele de pe strada Brailei, din zona Casei de Cultura a Sindicatelor, a Directiei de Finante, precum si pe strada Domneasca in zona Catedralei. De asemenea in acest an se vor investi 13,22 miliarde de lei vechi in aplicarea marcajelor rutiere, montarea si intretinerea indicatoarelor rutiere, remedierea gardurilor de protectie pietonala si a parapetelor de protectie rutiera.