Craiovenii stabiliti peste hotare vor putea ajunge in Banie prin cursa aeriana directa, incepand cu 15 martie. Desi initial compania aeriana Carpat Air, care va opera pe aeroport, a anuntat ca va incepe cursele internationale pe 26 martie, aceasta si-a refacut planurile pentru ca in acest an vacantele romanilor de peste hotare vor fi mai lungi, dat fiind faptul ca Pastele catolic cade in aceeasi zi cu cel ortodox, pe 8 aprilie. "Carpat Air a hotarat sa inceapa cursele de pe 15 martie, nu de pe 26, cum era programat initial pentru ca in acest an Pastele catolic cade in acelasi timp cu cel ortodox si va trebui sa-i aduca in tara pe concitadinii nostri", a spus Prioteasa. Compania Carpat Air va efectua de pe Aeroportul din Craiova zboruri catre 13 orase europene.
Craiovenii ar putea merge la mare cu avionul
Pe 29 ianuarie, pe Aeroportul din Craiova va fi inaugurata si prima cursa aeriana Craiova - Bucuresti. La eveniment vor participa presedinti de consilii judetene din Oltenia, iar Ion Prioteasa a declarat ca, daca va avea succes cursa, in vara craiovenii ar putea ajunge pe litoral cu avionul.
"Daca aceasta cursa va fi folosita, pe timpul verii am putea infiinta o cursa de week-end Craiova - Constanta. Trebuie sa dam un semnal ca avionul nu vine si pleaca gol", a precizat presedintele Prioteasa. Desi inca nu a fost stabilit pretul exact al unui bilet dus-intors Craiova - Bucuresti, conducerea Aeroportului din Craiova estimeaza suma la 70 de euro.