Presedintele Comisiei de Buget, Finante si Banci, Varujan Vosganian, spune ca luna viitoare atentia va fi mutata asupra pietei asigurarilor, avandu-se in vedere pachetul legislativ care reglementeaza aceasta piata.
“Asigurarile reprezinta cel mai bun leac impotriva coruptiei. De altfel, noi am introdus un nou concept pentru investitiile in infrastructura care va actiona ca un filtru pentru potentialii investitori“, explica Vosganian.
Potrivit conceptului mentionat de catre senatorul liberal, nici un investitor nu va mai putea participa la licitatiile pentru contractarea unor lucrari de infrastructura fara girul unei companii de asigurari.
Altfel spus, potentialul investitor va trebui sa-si asigure lucrarea, iar asiguratorul il va controla pe acesta sa execute lucrari de calitate.
“Doar atunci vom fi siguri ca acel investitor va pune ciment si nu branza de vaci. Daca acest sistem ar fi fost aplicat in cazul autostrazii Bucuresti-Pitesti, dezastrul n-ar mai fi avut loc“, arata Vosganian.
Pe langa piata de asigurari, va mai fi luata la puricat si legislatia creditului ipotecar, credit despre care Vosganian spune ca este o “iluzie“.
“Creditul ipotecar este o iluzie, de fapt, este ca o vanzare in rate si asa va ramane pana va intra pe piata de capital“, mai precizeaza acesta.