Candidatul din sezonul toamna-iarna 2007-2008, din partea PSD pentru Primaria Oradea, a cazut. Urmeaza a fi prezentat cel "din colectia" primavara-vara, iar, in cazul in care alegerile ar urma sa se desfasoare la sfarsitul anului, PSD Bihor ar trebui sa mai scoata din joben un candidat pentru sezonul toamna-iarna 2008-2009.
Batalia pentru scaunul de primar interimar a lasat urme in cadrul conducerii judetene a PSD Bihor. Pozitia filialei municipale PSD Oradea, condusa de Dan Matei, de a merge alaturi de candidatul PD Mihai Groza, nu a ramas fara urmari, mai ales ca seful organizatiei municipale fusese anuntat de conducerea judeteana ca va fi candidatul PSD la Primaria Oradea.
La conferinta de presa organizata ieri de PSD Bihor, Dan Matei nici nu a fost prezent, asa cum se intampla de obicei, motivand ca nu poate sa vina. Mai mult, presedintele PSD Bihor, Mihai Bar, a mentionat faptul ca, anul acesta, conferintele de presa se vor organiza doar la sediul judetean al PSD si nu si la cel municipal. In schimb, in timpul conferintei de presa, presedintele Mihai Bar a inceput sa aduca laude la adresa deputatului Claudiu Pop, cel care se pare ca este agreat in acest moment de presedintele filialei. "Imi doresc ca din partea PSD sa candideze cel care poate sa castige cele mai multe voturi ale oradenilor. Consider ca deputatul Claudiu Pop este un tanar cu potential, care a invatat multe, in ultima vreme, din politica", declara, ieri, presedintele PSD Bihor.
Totusi stabilirea unui inlocuitor pentru Dan Matei nu este un lucru deloc simplu, mai ales ca opiniile de desemnare a acestuia sunt impartite, fapt sesizat si ieri in cadrul conferintei de presa. Daca Bar sustine realizarea unui sondaj in interiorul partidului pentru desemnarea candidatului PSD la Primaria Oradea, presedintele executiv Alexandru Retegan si deputatul Claudiu Pop sunt de parere ca un sondaj realizat printre oradeni ar putea stabili care ar fi cel mai bine plasat pesedist in lupta pentru fotoliul de primar. "Sa se faca un sondaj de opinie, iar pesedistul care iese cel mai bine sa fie urmat de ceilalti colegi de partid", a declarat Pop.
Cat priveste soarta celor doi consilieri ai PSD care au votat contrar vointei conducerii filialei judetene, Bar sustine ca decizia se va lua saptamana viitoare. El a lasat sa se inteleaga ca sunt mari sanse ca cei doi sa fie exclusi, daca nu vor renunta la fotoliile de consilieri locali.