Sindicalistii unei firme olandeze, subcontractoare a Santierului Naval Damen, ameninta cu deschiderea conflictului de interese.

Angajatii SC Den Breejen Romania SRL, firma care isi desfasoara activitatea pe platforma Santierului Naval Damen, sint nemultumiti de salariile primite. Liderii de sindicat ai societatii subcontractoare sustin ca nu vor semna contractul colectiv de munca aferent anului 2007-2008 daca nu vor primi majorarile salariale cerute in timpul negocierilor.

Potrivit liderului de sindicat de la Santierul Naval Damen, Gheorghe Valentin, sindicalistii cer ca salariul mediu la nivel de societate sa fie majorat astfel incit dupa negociere cuantumul acestuia sa ajunga la 1000 de lei. "In prezent salariul mediu al unui vopsitor este de 650 de lei. Noi cerem o majorare de 170 de lei acordata imediat dupa semnarea contractului colectiv de munca. De asemenea solicitam inca doua majorari de cite 65 de lei acordate in noiembrie 2007 si ianuarie 2008", ne-a mai declarat Gheorghe Valentin.

Patronul olandez nu ofera angajatilor SC Den Breejen Romania SRL decit o majorare de 100 de lei incepind cu luna august si inca una de 65 de lei de la 1 ianuarie 2008. In aceste conditii sindicalistii sint hotariti ca la 2 august, data la care va expira actualul contract, sa inregistreze conflictul de interese la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie.

Gheorghe Valentin a precizat ca in prezent societatea olandeza are 240 de angajati, dintre care 20 fac parte din personalul tehnic administrativ.

SC Den Breejen Romania SRL a cumparat fosta sectie de vopsitorie a Santierului Naval Damen in urma cu cinci ani. "De la privatizarea sectiei de vopsitorie au mai fost probleme cu acordarea salariilor, insa au fost rezolvate fara sa fie necesara deschiderea conflictului de munca", a mai adaugat liderul de sindicat.