Zeci de mehedinteni au depus sesizari la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor in legatura cu nerespectarea prevederilor Ordonantei nr. 50/2010 privind incasarea comisionului de risc la contractele de credit aflate in derulare.
In urma acestor sesizari, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Mehedinti a cerut ANPC suspendarea activitatii Volksbank Drobeta Turnu Severin. Ieri-dimineata, inspectorii OJPC Mehedinti au mers la sediul bancii pentru a pune la punct blocarea activitatii pana la rezolvarea plangerilor venite de la consumatori.
Alta banca care pana de curand a avut aceeasi problema in relatiile cu clientii, incalcand legislatia in vigoare, a inceput sa respecte Ordonanta nr. 50/2010 si sa restituie clientilor banii incasati in plus. "In urma mai multor sesizari pe care le-am primit de la consumatori, am efectuat mai multe controale amanuntite la doua unitati bancare din Drobeta Turnu Severin, pe care initial le-am avertizat de mai multe ori. Una dintre ele a inceput sa le restituie oamenilor banii incasati pe comisioanele de risc, insa la una dintre ele am aplicat o amenda de 100.000 de lei pentru nerespectarea contractului cu clientul si am decis sistarea activitatii bancare pana la remedierea situatiei. Noi vom monitoriza aceasta unitate bancara, cat si pe celelalte despre care detinem informatii ca incalca legea", a declarat Ionut Sibinescu, directorul OJPC Mehedinti.
Dupa vizita inspectorilor am incercat sa obtinem un punct de vedere de la reprezentantii Volksbank Drobeta Turnu Severin, insa am fost trimisi la purtatorul de cuvant al unitatii bancare din Bucuresti.
In urma cu cateva luni, unul dintre consumatori a reusit sa isi primeasca banii inapoi, dupa o actiune in instanta.