Pe blog, Dan Voiculescu ii trimite un mesaj neprotocolar presedintelui Romaniei, intitulat "Mai, Traiane". Mesajul are un motto:
"Am vazut si afirmatii de la oameni care se pretind a fi mari manageri in lumea asta care fac afirmatii ca 40% din PIB sau 40 de miliarde reprezinta evaziunea fiscala. Cei care sustin aceste lucruri sunt cel putin mincinosi sau rau intentionati". Traian Basescu, marti, 25 mai 2010, noaptea tarziu.
Puteti citi in continuare mesajul lui Dan Voiculescu.
'Mai Traiane, recunosc, eu sunt cel care a afirmat, de peste un an, ca economia subterana a atins cote alarmante. Si tot eu sunt cel care a sustinut in ultima luna, cu date concrete, ca in Romania al carei presedinte esti se toaca la negru aproape 40 de miliarde de euro.
Tinand seama ca datele oficiale ale Institutului National de Statistica indica ca peste 20% din PIB (peste 25 de miliarde de euro) se afla in economia subterana, estimarea sustinuta de calculele mele se apropie de cifra reala.
Ca nu iti plac declaratiile mele, nu mai este un secret. Este dovedit, inteligentele rudimentare urasc tot ce le excede capacitatea de intelegere.
Dar ca a trebuit sa auzi de la mine ca in tara pe care o conduci autoritar de aproape 6 ani fenomenul economiei subterane a atins cote fara precedent ma uimeste si te descalifica. Traiane, tu chiar nu stii ca in Romania, in "statul clientelar" ca sa folosesc argoul tau, economia nefiscalizata o surclaseaza pe cea fiscalizata?! In ce tara si pe ce lume traiesti?!
Desi stiu ca n-o sa ma crezi, ca o sa consideri ca sunt mincinos sau rau intentionat, presedintii nu folosesc serviciile secrete doar impotriva adversarilor politici! In anul 2008, SRI te-a avertizat ca urmeaza o criza economica puternica. Ai ratacit informatia, poate printre transcrierile unor discutii private. Sunt convins ca ai primit date si despre cresterea exponentiala a economiei subterane, dar, foarte probabil, erai prins cu lecturi de specialitate mult mai captivante.
Totusi, chiar daca ai aflat ultimul ca numai in contrabanda cu tigari si alcool se scurg aproape 2 miliarde de euro, e bine ca ai aflat. Insa, indraznesc sa iti reamintesc, tu esti cel care patroneaza sistemul, esti direct responsabil pentru aceasta situatie.
Nu liderii sindicali, nu cei "care se pretind a fi mari manageri pe lumea asta" au parghiile legale de a opri contrabanda. Nu pe Vasile Marica, ci pe Daniel Morar si pe Laura Codruta Kovesi, oamenii pe care i-ai promovat si i-ai sustinut, trebuie sa-i chestionezi referitor la coruptia din vami! Traiane, inteleg ca informatiile ajung la tine cu intarziere, dar chiar nu ai aflat nici dupa aproape 6 ani ca nu mai esti in opozitie?! Ca presedinte, nu ai dreptul sa deplangi contemplativ dezastrul, ci aveai obligatia sa il combati cu masuri concrete.
In final, pentru ca inteleg ca imi urmaresti atent si specializat enunturile, vreau sa te mai informez ca doar in ultimii doi ani firmele construite de mine au platit taxe si impozite la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale in cuantum de aproximativ 100 de milioane de euro. Adica echivalentul a peste un milion de pensii minime. Cu sinceritate, Dan Voiculescu.'