Se pare ca Executivul s-a hotarat sa faca platile pentru constructia autostrazii Brasov - Bors. Potrivit Mediafax, care citeaza surse guvernamentale, Ministerul Finantelor Publice (MFP) va semna astazi cu Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) si Calyon Corporate and Investment Bank acordul de imprumut de 100 de milioane de euro destinat platilor pentru constructia autostrazii.
Dupa cum se stie, noua forma a contractului renegociat cu firma Bechtel pentru constructia autostrazii Brasov - Bors a fost aprobata de Guvern la mijlocul lui februarie acest an. Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, László Borbely, a declarat recent ca Bechtel va putea accesa la finele lunii primele fonduri alocate de autoritati in 2006, in valoare de 100 de milioane de euro.
El aprecia ca o mica parte a fondurilor acopera unele datorii, iar cea mai mare parte este pentru lucrarile de constructii. Ministrul a precizat ca valoarea totala a platilor pentru Bechtel ar putea ajunge in acest an la 300-350 de milioane de euro, in functie de amploarea lucrarilor. (Mugur Cosmin)