REALITATEA.NET informeaza: Iliescu: Liberalii vor renunta la cota unica, PSD si PNL pot veni impreuna la alegeri

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, crede ca cele trei partide de opozitie ar putea sa vina in alegeri cu un program electoral comun, nefiind o problema coabitarea PNL si PSD deoarece, pana la urma, liberalii vor fi "obligati" sa accepte impozitarea diferentiata.
Iliescu a explicat faptul ca PSD nu este obligat sa obtina 51% in alegeri pentru a garanta intrarea la guvernare, fiind posibila si o varianta de alianta, cu actualele partide de opozitie. "Se poate gandi si o formula de alianta. Acum e o opozitie unita a celor trei partide, care intr-o campanie electorala vor veni cu un program electoral comun, nu trebuie o coalitie neaparat juridica, inscrisa la tribunal", a spus fostul presedinte duminica la ProTV, informeaza NewsIn.
Intrebat cum ar putea insa ca PNL si PSD sa guverneze impreuna in conditiile atacurile dintre Crin Antonescu si Victor Ponta, Iliescu a spus ca acestea "sunt chestiuni de temperament", iar partidele nu trebuie identificate numai cu liderii lor. In ceea ce priveste principalul subiect de disputa dintre cele doua partide pe partea economica, tipul de impozitare, Iliescu a afirmat ca pana la urma se vor gasi formule, aceasta nefiind o pozitie ireconciliabila dintre cele doua formatiuni.
Fostul presedinte a fost intrebat daca PNL va accepta vreodata renuntarea la cota unica, acesta raspunzand ca solutia este "o discutie rationala". "Va fi obligat sa accepte, pentru ca este realism, nu tine de ideologie. Toate partidele din Europa promoveaza cote diferentiate", a spus Iliescu.