Primarul Capitalei, Adriean Videanu, intentioneaza sa aduca o banca din Rusia la Bucuresti. Dupa o vizita de doua zile la Moscova in care s-a intalnit cu primarul Moscovei, Iuri Lujkov, Videanu vrea o filiala a acestei banci si in capitala damboviteana.
„Ma stimuleaza ideea infiintarii unei banci de investitii pentru ca, din nefericire, noi nu avem in Romania o astfel de institutie. Aceasta banca trebuie sa fie aplecata catre administratia locala“, a spus edilul-sef. Potrivit primarului general, initiativa este justificata deoarece primariile din tara noastra, in ciuda proiectelor de investitii pe care le au elaborate, nu au posibilitatea finantarii proiectelor.
„Municipalitatile din Romania sunt in momentul de fata in faza in care si-au elaborat programe de investitii neavand posibilitatea finantarii lor. Este poate mai imperios ca oricand, in momentul de fata, sa avem o banca specializata pentru a finanta proiectele admi-nistratiei publice. Banca Moscovei a devenit a patra banca ca marime din Rusia si genereaza un suport economic pentru proiectele municipale“, a mai declarat Videanu. (M.B.)