AGERPRES informeaza : Victor Ponta: Romania este o tara unde nu e bine sa investesti; ai multa birocratie, multa inconsecventa legislativa
Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Focsani, ca oamenii de afaceri, romani sau straini, se feresc sa investeasca in tara noastra si nu sunt sprijiniti de statul roman.
"Romania este o tara unde nu este bine sa investesti. Ai foarte multa birocratie, ai 280 de taxe care trebuie platite, foarte multa inconsecventa legislativa, se schimba legile prea des si nu ai o predictibilitate a stimulentelor pe care statul ti le da", a afirmat Victor Ponta.
Liderul social-democrat a dat exemplul fabricii Ford de la Craiova unde, dupa cum spune el, nu a fost asigurata infrastructura pentru transportul masinilor.
"Pot sa spun despre fabrica Ford de la Craiova ca nici pana acum nu am fost in stare sa asfaltam un drum pe care sa iasa camioanele cu masini. Pot sa dau multe alte exemple de firme mai putin cunoscute decat Nokia. Daca din cei 4 miliarde de euro, in loc sa faci drumuri care duc pe la cabanele domnului Flutur, faceai drumuri catre parcurile industriale, daca faceai drumuri si duceai utilitati catre companii as fi inteles", a sustinut liderul PSD.
Cat priveste compania Nokia, care si-a anuntat plecarea de la Cluj, presedintele PSD spune ca, daca s-ar fi facut reducerea CAS, "poate ca Nokia s-ar fi gandit de mai multe ori inainte sa plece din Romania intr-o tara unde costurile muncii sunt mai mici".