Ziua Mondiala de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere a fost marcata si la Oradea de elevii Scolii Nr. 11 cu clasele I-VIII.
Pentru inceput, scolarii si-au demonstrat cunostintele rutiere la sediul unitatii de invatamant, impreuna cu politistii de proximitate, iar apoi au aprins o lumanare si au tinut un moment de reculegere in amintirea celor trecuti atat de brusc in nefiinta: "Este o noua actiune inscrisa in programul national Stop accidentelor rutiere - Viata are prioritate!, pe care o desfasuram impreuna cu unii dintre cei mai tineri participanti la trafic. Prezenta noastra nu este o noutate pentru elevi, dar astazi, dupa discutiile din clasa, ne-am dus impreuna in Oraselul Copiilor, pentru a-i comemora pe cei ucisi in accidente rutiere", a declarat agentul-sef Sorin Secara din cadrul Politiei de Proximitate.
Agentii au fost bine primiti si de conducerea scolii care apreciaza eforturile politistilor: "Colaborarea noastra cu agentii de proximitate se desfasoara in doua directii, una de educatie si prevenire, mai ales a violentei, nu cea din scoala noastra, ci pe cea din societate. Impreuna cu politistii am reusit sa tinem in frau acest fenomen, am efectuat o stricta monitorizare a posibililor elevi care pot provoca acte de violenta. Educatia in sine este bine-venita, dar a face doar educatie si a spera ca ei vor discerne intre ce e mai bine si ce e mai rau, fara a elimina factorii care genereaza violenta, nu e suficient. O cauza este aceea ca elevii nu gasesc alte modalitati de a iesi in evidenta. Aceasta, pe un bun educator, il ajuta, pentru ca isi da seama ca raul nu exista in elev, e un simplu moft, o tentativa de a iesi in evidenta. Pentru a corecta acest aspect, trebuie sa-i cunoastem mai bine. Cea de-a doua directie este cea de prevenire a accidentelor rutiere, care vine in intampinarea protejarii vietii lor, a eliminarii riscurilor la care sunt supusi in trafic", a declarat prof. Nicolae Marc, directorul scolii.