Ministrul dezvoltarii, Vasile Blaga, a venit ieri in Banie pentru a semna trei contracte de finantare in valoare de aproximativ 14 mili-oane de euro, initiate de Primaria Craiova, Consiliul Judetean Dolj si Primaria Dragasani, ocazie cu care a promis ca va aloca fonduri pentru Sala Polivalenta.

Lucrarile de reabilitare si modernizare la Colegiul National "Elena Cuza" din Craiova beneficiaza de un buget de 10,3 milioane de lei, 171.437 de lei fiind contributia municipalitatii. DJ 561, un tronson de 26,7 kilometri intre Segarcea si Carna (Dunareni), a fost semnat avand o valoare de circa 45,5 milioane de lei. Ieri, cu ocazia vizitei de lucru la Craiova, ministrul Blaga a semnat si contractul cu Primaria Dragasani pentru dezvoltarea ambulatoriului Spitalului Municipal din oras. "Nu suntem la un sfarsit de drum, suntem, practic, la inceputul acestuia. Urmeaza implementarea. Ajungem astazi la aproape un miliard de euro contractat prin Programul Operational Regional, fata de 300 de milioane de euro, cate erau in 22 decembrie, cand am preluat guvernarea. Iata un ritm de accelerare a contractarii. Ii rog pe cei care au semnat contracte sa grabeasca licitatiile, executarea lucrarilor. Dati de lucru firmelor! Noi am creat toate conditiile ca sa se poata lucra", a declarat Vasile Blaga. "Prefinantarea era la inceputul anului de 15%, in februarie - de 20%, iar de o saptamana este de 30%, dar numai pentru lucrari. Criza face si un lucru bun. Incercam sa utilizam fondurile nerambursabile cu mai multa tragere de inima. Am transmis o nota catre toate unitatile administrativ-teritoriale. Chiar daca in cererea de finantare este prevazut contract de consultanta, daca aveti capacitatea, faceti-o si va raman toti banii la dispozitie", a adaugat ministrul dezvoltarii si locuintei.

Fonduri de la minister pentru Sala Polivalenta

Dupa intalnirea din sala "Nicolae Romanescu" din Primaria Craiova, Vasile Blaga a vizitat santierul Salii Polivalente, ocazie cu care reiterat promisiunea de a aloca fonduri de la minister pentru efectuarea unor lucrari la acest obiectiv. "Ne asumam finantarea tuturor lucrarilor in ceea ce inseamna instalatii. In doua saptamani va promit proiectul de hotarare de guvern care sa imi dea posibilitatea sa le finantez", a declarat Blaga.
In ceea ce priveste contractul semnat pentru Colegiul "Elena Cuza", fondurile vor fi cheltuite pentru lucrari de reabilitate a opt sali de curs, o sala de sport cu suprafata de 193 de metri patrati, modernizarea unei sali de festivitati cu o capacitate de 210 locuri, realibitarea si dotarea unei cantine si a unui camin pentru elevi cu 93 de locuri de cazare. Lucrarile de la Colegiul "Elena Cuza" au ca termen 37 de luni. Proiectul Primariei Dragasani vizeaza reechiparea si reamenajarea a sase cabinete de consultatii, insumand o suprafata de 570 de metri patrati. Dezvoltarea ambulatoriului spitalului din Dragasani are un termen de realizare de 21 de luni.