Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat astazi, referitor la disponibilizarile anuntate de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, ca toata chestiunea este la stadiu de proiect de lege si se refera la normative de personal in administratiile publice locale.
Vasile Blaga a afirmat ca aceste disponibilizari nu se refera la Ministerul Administratiei si Internelor si ca totul este numai un proiect de lege care se refera la normativele de personal din administratia publica locala.
"In cursul anului trecut a avut loc o intalnire intre Ministerul de Finante si structurile asociative, la Busteni, si atunci au propus impreuna normative de personal pe unitatile administrativ-teritoriale. Conform normativelor si pe baza a ceea ce exista in aceste structuri s-a ajuns la concluzia ca sunt in plus, in structuri, in jur de 17.000 de oameni", a explicat ministrul de Interne.
"In acelasi timp noi vom propune miercuri in Guvern, in care vom prezenta trei variante ale acestor normative pentru ca avem un punct de vedere un pic diferit fata de Ministerul de Finante. Pentru ca nu poti sa mergi otova doar pe numarul de populatie in aceste structuri, ci trebuie sa tii cont si de responsabilitatile pe care le au aceste structuri. Mai este inca de lucru. Eu l-am pus spre cunoastere opiniei publice", a declarat Vasile Blaga.
Blaga a afirmat ca este de acord cu realizarea unor standarde de cost pentru serviciile publice si normativele de personal din administratia publica locala.
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat astazi ca exista un program de 100.000 de disponibilizari.