Roche Romania Diagnostics Division anunta o crestere a vanzarilor, in anul 2010, cu 10.2 %, comparativ cu anul 2009, la 86.9 milioane lei, consolidandu-si astfel pozitia de lider pe piata.
Harald Wolf, Country Manager al Roche Romania Diagnostics Division, a declarat cu privire la rezultatele Diviziei in anul 2010: "2010 a fost primul an complet de activitate a Diviziei de Diagnostice pe piata din Romania. A fost un an in care ne-am consolidat echipa si portofoliul si ne bucuram ca am reusit sa stabilim relatii de colaborare solide cu partenerii nostri. Speram ca si pe viitor sa pastram trendul initial si sa avem o evolutie pozitiva".
Toate cele cinci domenii de activitate ale diviziei au contribuit la cresterea vanzarilor, dar s-au remarcat in mod special arii precum Imunologia, Coagularea, Chimia clinica si Biologia Moleculara (Cercetare), care au adus o crestere a vanzarilor de 14%.
In anul 2010, au fost lansate teste si aparatura de diagnostic pentru boli infectioase, coagulare, boli cardiovasculare, diabet, precum si instrumente pentru institutele de cercetare. De asemenea, au fost incheiate parteneriate cu o serie de spitale si clinici private, ce au inclus dotarea a doua laboratoare complet automatizate, de mare capacitate, cu echipamente de inalta calitate si un concept inovator de ansamblu.

Estimari pentru 2011

Pentru 2011, Roche Romania Diagnostics Division estimeaza o cifra de afaceri in jurul a 90 milioane lei, pe fondul lansarii de noi produse, dezvoltarii sistemului privat de sanatate si ca urmare a programelor de screening ce vor fi derulate de Ministerul Sanatatii.
Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este lider in domeniul cercetarii medicale, prin cele doua divizii ale sale: divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie, la nivel mondial, si produce medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, virologiei, bolilor inflamatorii, bolilor metabolice si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este de asemenea lider mondial in diagnosticul in-vitro, diagnosticarea cancerului si pionier in managementul diabetului. Strategia Roche cu privire la medicina personalizata isi propune sa ofere medicamente si tehnici de diagnostic care sa aduca imbunatatiri reale ale starii de sanatate si calitatii vietii pacientilor si sa imbunatateasca ratele de supravietuire. In anul 2010, Roche a avut peste 80.000 de angajati in intreaga lume si a investit peste 9 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse.
La sfarsitul anului 2010, Grupul Roche a raportat vanzari in valoare totala de 47,5 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech din Statele Unite, este detinuta in intregime de Roche si membra a Grupului Roche. Roche detine de asemenea pachetul majoritar de actiuni la compania japoneza Chugai Pharmaceutical. Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati: www.roche.ro'http://www.roche.ro/