Carnea provenita de la porcii crescuti in gospodariile taranilor romani nu va putea fi vanduta in perioada Sarbatorilor de iarna. Produsele vor putea fi consumate numai in familie si numai in exploatatia de origine, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), referitor la comercializarea porcilor si a carnii provenite de la acestia, in perioada premergatoare Sarbatorilor de iarna. In cazul exploatatiilor nonprofesionale, care au mai putin de 20 de porci, animalele pot fi taiate in mod traditional, insa sub supraveghere sanitar-veterinara, cu efectuarea examenului trichineloscopic. Carnea acestor porci va putea fi vanduta exclusiv in judetul respectiv. Porcii proveniti din exploatatiile profesionale, care au mai mult de 20 de animale, vor putea fi sacrificati in abatoare autorizate sanitar-veterinar, aceeasi regula aplicandu-se si in cazul unitatilor de comercializare a carnii. Carnea de porc care va fi comercializata pe piata nationala se marcheaza cu o stampila rotunda, cu diametrul de 3,5 centimetri, care cuprinde cateva informatii inscriptionate cu caractere lizibile. Astfel, cumparatorii vor trebui sa poata citi numele tarii, codul judetului, numarul autorizatiei sanitar-veterinare a unitatii si numarul de identificare al medicului veterinar oficial care a realizat inspectia carnii. (S.N.)