Vantu: Sebastian Ghita nu va mai fi managerul Realitatea Media. Decizia urmeaza sa fie formalizata
Sorin Ovidiu Vantu, patronul trustului Realitatea, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca dupa ce a citit comunicatul remis duminica de Asesoft a hotarat ca Sebastian Ghita sa nu mai fie managerul Realitatea Media, precizand ca aceasta decizie urmeaza sa fie formalizata.
Noua declaratie a lui Sorin Ovidiu Vantu vine dupa ce omul de afaceri declarase duminica, pentru MEDIAFAX, ca un partener "mai neserios" ca Sebastian Ghita "nu poate sa existe", precizand ca ia in calcul convocarea Adunarii generale a actionarilor Realitatea Media pentru rezilierea contractului cu Asesoft.
In prima sa declaratie, Vantu a precizat ca nu a cerut modificarea clauzelor contractului dintre Realitatea Media si Asesoft: "Eu vreau ca Asesoft sa se incadreze in contract. Insistentele mele au fost de a se incadra in contract. Am incercat sa moderez intre cele doua parti, dar din nefericire partener mai neserios ca domnul Ghita (Sebastian Ghita, persoana desemnata de Asesoft la Realitatea Media, n.r.) nu poate sa existe".
Sorin Ovidiu Vantu a fost contactat initial, dupa ce membrii Consiliului de Administratie al Asesoft au transmis duminica, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca, in urma "amenintarilor" care le-au fost adresate, vor depune plangeri penale impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu si a asociatilor sai, cerandu-i totodata patronului Realitatea TV sa inceteze presiunile.
Ulterior, Vintu a spus ca la prima declaratie pe care a acordat-o MEDIAFAX nu cunostea exact continutul comunicatului remis de Asesoft, insa dupa ce l-a citit a luat decizia ca Sebastian Ghita sa nu mai fie managerul Realitatea Media.
"Initial nu citisem comunicatul Asesoft, doar mi se povestise ce cuprinde. Intre timp am citit si eu comunicatul si am luat decizia ca domnul Ghita sa nu mai fie managerul Realitatea Media. Urmeaza ca decizia sa fie formalizata", a precizat intr-o a doua declaratie pentru MEDIAFAX Sorin Ovidiu Vintu.
Intrebat cine va conduce Realitatea TV in continuare, Vintu a spus ca de partea economica va fi responsabil Consiliul de Administratie al Realitatea Media, iar de partea editoriala - Sorin Enache si echipa editoriala.
Intre cele doua declaratii acordate MEDIAFAX, Sorin Ovidiu Vintu a afirmat pentru paginademedia.ro: "Din seara aceasta, Sebastian Ghita nu mai este managerul Realitatea TV". El a precizat ca instanta va decide in ce masura contractul cu Realitatea a fost respectat de catre Asesoft.
Declaratiile lui Sorin Ovidiu Vintu vin in contextul in care Asesoft a transmis duminica, intr-un comunicat, ca patronul Realitatea a cerut modificarea contractului cu Asesoft.
"In cadrul unor discutii extrem de tensionate, legate de managementul si activitatea editoriala a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vantu si asociatii sai au insistat sa schimbam conditiile contractului de management si sa semnam un act aditional care sa le permita exercitarea de ingerinte in activitatea editoriala. A fost realmente surprinzator pentru noi sa constatam ca, in absenta unor rezultate in cadrul discutiilor, domnul Sorin Ovidiu Vantu si asociatii sai au decis sa utilizeze metode profund imorale si total in fata legii, precum: santajul si amenintarea", se arata in comunicatul Asesoft International SA, remis duminica MEDIAFAX